Close sidebar
Close sidebar

Sarbatoare pentru toti crestin-ortodocsii! Pe 17 ianuarie este praznuit intemeietorul vietii monahale!

In fiecare an, pe 17 ianuarie, Sfantul Antonie cel Mare este praznuit de toti crestin-ortodocsii. Acesta este considerat intemeietorul vietii monahale!

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

La varsta de 20 de ani, dupa ce parintii lui au murit, s-a indreptat spre calea bisericii, auzind cuvintele lui Iisus Hristos: "Daca voiesti sa fii desavarsit, du-te, vinde averea ta, da-o saracilor si vei avea comoara in cer; dupa aceea, vino si urmeaza-Mi" (Matei 19, 21).

Este considerat totodata ocrotitorul orfanilor şi al oamenilor saraci, fiind cel care ne apara de duhurile rele si de vraji.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

La Sfantul  Antonie cel Mare merg sa se roage cei care nu reusesc sa se casatoreasca, pentru gasirea alesului.

Icoana facatoare de minuni a Sfantului  Antonie cel Mare se afla in biserica care ii poarta numele, „Sfantul Cuvios Antonie cel Mare” Curtea Veche, acesta fiind singurul obiect care a ramas intact, dupa ce biserica a ars in intergime.

Troparul Sfantului Antonie cel Mare

Locuitor pustiului si inger in trup si de minuni facator te-ai aratat, purtatorule de Dumnezeu, Parintele nostru Antonie. Si cu postul, cu privegherea, cu rugaciunea, ceresti daruri luand, vindeci pe cei bolnavi si sufletele celor ce alearga la tine cu credinta. Slava Celui ce ti-a dat tie putere, slava Celui ce te-a incununat pe tine, slava Celui ce lucreaza prin tine tuturor tamaduiri.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI