Bătrânețea este una dintre etapele vieții. Fiind considerată de specialiști una dintre cele mai fragile etape, bătrânețea vine, în unele cazuri, cu mai multe slăbiciuni ale organismului. În ultimii ani, sarcopenia este un fenomen care a luat amploare. Este caracterizat de aspectele timpurii ale bătrâneții, care se accelerează treptat, până când nu mai pot fi tratate, potrivit informațiilor transmise de csid.ro.

Sarcopenia, fenomenul care ucide tot mai mulți oameni

Sarcopenia, fenomenul care ucide tot mai mulți oameni, se poate traduce drept scăderea treptată a forței și rezistenței organismului. Boala care a căpătat amploare în ultimul timp îi face pe vârstnici fragili și fără forță, ducând la instalarea unei stări de somnolență. Acești trei factori cresc riscul de mortalitate.

Citește și: El este "Canibalul din Volgorod", salvat de Vladimir Putin. Motivul pentru care a fost grațiat de președinte, deși era condamnat la 25 de ani de închisoare

Sarcopenia se instalează treptat. Caracterizat prin pierderea masei musculare, fenomenul este influențat de vârstă, greutate și alimentație. Cele trei criterii care duc la diagnosticarea cu sarcopenia sunt: masa musculară scăzută, forța musculară scăzută și performanța fizică scăzută.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Va fi înființat cel mai mic stat din lume. Se va afla la doar câteva sute de kilometri distanță de România- wowbiz.ro

Fenomenul pare a fi strâns legat de alte probleme de sănătate, cum ar fi obezitatea sau diabetul. Tratamentul pentru vindecarea sarcopeniei necesită, în primul rând, tratarea celorlalte condiții patologice: HTS, diabetul sau obezitatea.

Citește și: "Nu am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a lovit mortal pe ofițerul SPP! Vatmanul a mărturisit cum s-a petrecut accidentul: "Am făcut tot posibilul să îl evit"

După tratamentul pentru bolile care au condus la apariția sarcopeniei, este necesară introducerea exercițiilor fizice de creștere a musculaturii, precum și introducerea, în mod obligatoriu, a proteinei în alimentație (0,8 grame proteină/kg corp). În unele cazuri, la recomandarea doctorului, este necesară terapia de suplețe cu estrogeni, testosteron sau alți hormoni. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si