Close sidebar
Close sidebar

Șase nave rusești de război sunt în drum spre Marea Neagră pentru exerciții militare

Șase nave de război rusești sunt în drum spre Marea Neagră pentru exerciții pe mare. Navele vin din Marea Mediterană, iar autoritățile din Rusia spun că este o mișcare pre-planificată a resurselor umane.

Madalina Grigore,

Șase nave rusești vor ajunge în Marea Neagră pentru exerciții.

[Sursa foto: gettyimages]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rusia a anunțat încă de luna trecută că armata sa marină va organiza un set de exerciții în care va implica flotele de la Oceanul Pacific până la Oceanul Atlantic, în lunile ianuarie și februarie. Este cea mai recentă demontrație a trupelor rusești, dar și o forță a activității militare în problema conflictului cu Ucraina, relatează Antena 3.ro  .

Citeste si: "Au venit americanii". Primii 100 de soldați SUA au ajuns în România

Pe unde vor trece navele rusești?

Cele șase nave rusești urmează să treacă prin strâmtoarea Turciei, către Marea Neagră marți și miercuri, au spus surse din Turcia pentru Reuters.

Vasele Korolev, Minsk și Kaliningrad vor merge pe Bosfor marți, în timp ce Pyotr Morgunov, Georgy Pobedonosets și Olenegorsky Gornyak vor naviga miercuri. Peste 100.000 de soldați se află la granița cu Ucraina.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin neagă orice plan de invadare, dar este în căutare de măsuri de securitate, dar și o promisiune prin care să nu fie lansate rachete aproape de granițele sale, o reducere a infrastructurii militare din partea NATO și interzicerea pentru Ucraina de a adera la NATO.

Citeste si: Vladimir Putin, după întâlnirea cu Macron: Europa va fi atrasă în război dacă Ucraina intră în NATO

Care ar putea fi măsurile?

Legal, Turcia care este și membră NATO, ar putea închide accesul navelor ruseștiprin strâmtoare dacă Rusia va lua măsuri militare în cazul Ucrainei.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Turcia este autorizată să închidă strâmtorile tuturor navelor de război străine în timp de război sau când este amenințată de agresiune. De asemenea, este autorizată să refuze tranzitul navelor comerciale aparținând țărilor aflate în război cu Turcia”, a declarat Yoruk Isik, un analist geopolitic din Istanbul, citează Antena3.ro.

Turcia împarte granițe maritime și cu Ucraina, dar și cu Rusia șii susține că orice conflict militar este inacceptabil și a transmis Moscovei că orice invazie ar putea fi neînțeleaptă.

Citeste si: VIDEO| Vladimir Putin primeşte critici de la un general din armata rusă, care îl avertizează că ţara sa va deveni un fel de paria dacă va invada Ucraina

Președintele Turciei vrea să împace Rusia și Ucraina

Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, s-a oferit să medieze conflictul dintre Rusia și Ucraina. Turcia are relații cu ambele țări, iar liderul politic turc spune că în calitate de membru NATO va face ceea ce este necesar în cazul în care Rusia va invada Ucraina.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a spus, șuni, după discuțiile pe care le-a avut cu președintele Vladimir Putin la Kremlin, că următoarele zile vor fi cruciale în conflictul cu Ucraina. Președintele Vladimir Putin a precizat că există anumite progrese în discuțiile dintre state.

Citeste si: Oficialii americani: 70% din forțele Rusiei necesare pentru o invazie se află la granița Ucrainei

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI