Cercetatorii de la Facultatea de Medicina din San Diego si-au unit fortele cu cei de la Universitatea La Sapienza din Roma pentru a studia 300 de subiecti, toti cu varsta de peste 100 de ani si toti din acelasi sat italian, potrivit portalului gustarte.ro.

Satul Acciaroli (provincia Salerno, regiunea  Campana) situat in partea de sud a Italiei, este renumit pentru ca aici se inregistreaza cea mai scazuta rata a bolilor de inima sau a sindromului Alzheimer in randul populatiei, depasind cu mult speranta de viata, de 83 de ani, a italienilor.

“Suntem primii cercetatori carora li s-a permis sa studieze populatia din Acciaroli”, spune Alan Maisel, medic cardiolog si profesor la San Diego School of Medicine.
“Scopul acestui studiu pe termen lung este sa descoperim de ce acesti 300 de oameni traiesc atat de mult, prin efectuarea unor analize genetice complete si examinand stilul lor de viata si in mod particular dieta”, declara Maisel.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

“Am observat ca in dieta lor exista foarte mult rozmarin, o planta exceptionala, dar si ca fac multe drumetii lungi pe munte pentru a obtine aceasta planta.

Iar acest exercitiu fizic impamantenit in stilul lor de viata contribuie si el clar la varsta inaintata”, afirma un alt cercetator.

“Dieta si stilul de viata mediteraneene sunt foarte sanatoase pentru inima si previn diabetul de tip 2, anumite forme de cancer si dementa. Va trebui sa aflam daca un singur aliment din dieta, respectiv rozmarinul, este raspunzator de efectele asupra sanatatii lor sau daca este vorba despre o combinatie de mai multi factori – consum crescut de fructe, legume, plante, peste, ulei de masline ca sursa principala de grasime, cantitati moderate de vin si plimbari dese”, spune Jessica Fishman Levinson, nutritionist si cercetator la Nutritioulicious.

Sursa foto: CNN


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si