Close sidebar
Close sidebar

Satul din Romania care a aratat unei tari intregi ca se poate. Oamenii isi repara singuri drumurile, isi construiesc poduri si ii ajuta pe saraci

Intr-o Romanie in care majoritatea oamenilor care locuiesc la sat asteapta cu mana intinsa ajutoarele de la Stat, exista si o comunitate micuta care le arata tuturor ca "unde-s multi, puterea creste".

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Satul Limba care face parte din comuna Ciugud, judetul Alba, a devenit celebru pentru rata extrem de mare de absorbtie a fondurilor europene. Satul este urbanizat, are drumuri asfaltate, trotuare pavate si nu exista gospodarie care sa nu aiba apa curenta, gaz sau canalizare.

In aceasta localitate traiesc 150 de familii, dar ele sunt un exemplu viu ca daca lumea se ajuta reciproc, vin si rezultatele. Satenii au infiintat aici o asociatie cu ajutorul careia ii ajuta pe cei mai nevoiasi din comunitate si care se ocupa de constructia de poduri, drumuri sau tot ce este necesar pentru un trai conform anului 2016.

Majoritatea locuitorilor din Limba muncesc in Alba Iulia, dar de fiecare daca cand ajung acasa continua munca ca satul lor sa fie unul dintre cele mai dezvoltate din judetul Alba.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

In fiecare luna, 130 de familii din cele 150 doneaza cate 5 lei pentru comunitate, iar banii sunt mereu investiti cu folos, chiar daca majoritatea banilor pentru infrastructura au fost obtinuti de catre primarie din fonduri europene.

Oamenii au reusit sa duca la bun sfarsit mai multe proiecte in localitate si nu vor sa se opreasca aici. Ei organizeaza expozitii, lansari de carte, meciuri de fotbal si orice este necesar pentru sat.

INTREAGA POVESTE O PUTETI AFLA DE AICI

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI