Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a afirmat, într-un interviu acordat unui post TV, că a te vaccina e un "act de elementar de bun simţ dacă te-ai informat”. Vasile Bănescu spune că atunci când vorbim despre un vaccin, mai ales în pandemie, vorbim despre „un lucru absolut elementar” și că Biserica ortodoxă a fost permanent favorabilă actului de vaccinare, chiar şi înainte de pandemie. 

Citeste si: Săptămâna Luminată 2021. Ce este interzis să faci în zilele de după Paște

„Unii, declaraţi zgomotos antivaccinişti, din rândul clerului, oameni care spun că nu ne trebuie vaccin pentru că vaccinul autentic şi cel mai bun este Sfânta Împărtăşanie. Când am auzit asta să ştiţi că realmente m-am cutremurat. Nu pentru că Sfânta Împărtăşanie nu ar fi lucrul cel mai sfânt din viaţa noastră, ci pentru că e comparat trupul şi sângele lui Cristos cu un vaccin. Mi se pare că aceşti oameni nu doar că se înşeală profund, dar comit, fără să îşi dea seama probabil, un fel de sacrilegiu”, a declarat Vasile Bănescu la Digi24.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Gigi Becali a rămas fără permis în timp ce gonea la înmormântarea părintelui Daniil de la "Athosul României"

Reacția furibundă a lui Teodosie: Nu murim când vrea medicul 

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, l-a criticat dur pe purtatorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române pentru comentariile sale cu privire la împărtășire și pentru modul în care înțelege să se implice în campania de vaccinare anti-COVID. Teodosie spune că "e treaba medicilor să se implice, noi nu ne amestecăm".

„Hristos este doctorul suprem, iar cel ce comentează este un laic care nu poate să înțeleagă ce trăiește un slujitor.

Am citit (ce-a spus) și m-am mirat. Mi-a fost student, dar vrând să dea răspunsuri de tot felul, se încurcă în ele. E treaba medicilor să se implice, noi nu ne amestecăm. Mai mare protecție ca a lui Dumnezeu nu putem avea. Nu murim când vrea medicul, ci când vrea Dumnezeu, așa încât să nu amestecăm lucrurile”, a declarat IPS Teodosie, luni seara, la Antena 3.

Citeste si: Arhiepiscopul Tomisului: „Am alergii şi nu mă vaccinez. Nu am de ce, că nu mă îmbolnăvesc”

Anterior, Arhiepiscopul Teodosie afirmase că nu se vaccinează și că împărtășania este substitut pentru vaccin. El a mai spus că are alergii și nu se vaccinează împotriva COVID-19 pentru că nu se îmbolnăvește.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Arhiepiscopul Tomisului consideră că preoții nu sunt medici ca să recomande vaccinul și că acest lucru ar fi o depășire a cunoștințelor și atribuțiilor acestora.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si