Close sidebar
Close sidebar

Scandal in BOR. Mitropolitul Moldovei, atacat dur de duhovnicul sau, care vorbeste despre „viclesuguri masonice jidovesti"

Un material filmat cu ieroschimonahul Simeon Zaharia, cel mai varstnic duhovnic de la Manastirea Sihastria, accentueaza neintelegerile din sanul Bisericii Ortodoxe Romane. Neintelegerile provocate de Sinodul Panortodox din Creta au evoluat spre o ruptura completa a unor preoti din Mitropolia Moldovei si Bucovinei (MMB) de superiorul canonic, iPS Teofan.


DISTRIBUIE
acest articol

 

Scandal in BOR. Mitropolitul Moldovei, atacat dur de duhovnicul sau, care vorbeste despre „viclesuguri masonice jidovesti“
Un material filmat cu ieroschimonahul Simeon Zaharia, cel mai varstnic duhovnic de la Manastirea Sihastria, accentueaza neintelegerile din sanul Bisericii Ortodoxe Romane. Neintelegerile provocate de Sinodul Panortodox din Creta au evoluat spre o ruptura completa a unor preoti din Mitropolia Moldovei si Bucovinei (MMB) de superiorul canonic, iPS Teofan. Cel putin doi clerici – protosinghelul Antim Gadioi de la Manastirea Bistrita din judetul Neamt si protosinghelul Ieronim Cozma de la Schitul Codrii Pascanilor- au decis sa nu-l mai pomeneasca pe iPS Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, la slujbele religioase. in plus, mai multe monahii de la Manastirea Varatec din judetul Neamt au informat MMB, la inceputul lunii decembrie, ca nu vor mai participa la slujbele in care sunt pomeniti ierarhii „care s-au facut partasi la deciziile sinodului din Creta”.
Tot in primele zile din decembrie, ieroschimonahul Simeon Zaharia, cel mai varstnic duhovnic de la Manastirea Sihastria, a fost filmat in timp ce spune ca ii va cere iPS Teofan „sa renunte la ceea ce a facut”, facand aluzie la documentele Sinodului din Creta pe care mitropolitul Moldovei si Bucuvinei le-a semnat. Filmuletul cu ieroschimonahul Simeon Zaharia, prezentat ca fiind un interviu asumat, a fost publicat pe Youtube de utilizatorul Stancu stefan si a fost preluat pe toate siteurile care promoveaza mesajele impotriva sinodului grecesc din iunie 2016.

Cel putin doi clerici – protosinghelul Antim Gadioi de la Manastirea Bistrita din judetul Neamt si protosinghelul Ieronim Cozma de la Schitul Codrii Pascanilor- au decis sa nu-l mai pomeneasca pe iPS Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, la slujbele religioase.

In plus, mai multe monahii de la Manastirea Varatec din judetul Neamt au informat MMB, la inceputul lunii decembrie, ca nu vor mai participa la slujbele in care sunt pomeniti ierarhii „care s-au facut partasi la deciziile sinodului din Creta”.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

Tot in primele zile din decembrie, ieroschimonahul Simeon Zaharia, cel mai varstnic duhovnic de la Manastirea Sihastria, a fost filmat in timp ce spune ca ii va cere iPS Teofan „sa renunte la ceea ce a facut”, facand aluzie la documentele Sinodului din Creta pe care mitropolitul Moldovei si Bucuvinei le-a semnat.

Filmuletul cu ieroschimonahul Simeon Zaharia, prezentat ca fiind un interviu asumat, a fost publicat pe Youtube de utilizatorul Stancu Stefan si a fost preluat pe toate siteurile care promoveaza mesajele impotriva sinodului grecesc din iunie 2016.

Citeste continuare pe Adevarul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI