Jitaru Sebastian Cristi, fost preot arhimandrit la Catedrala Episcopala Husi, a primit o pedeapsa de 3 ani si sase luni in regim de detentie, iar Damian Gheorghe, fost preot de caritate la Spitalul Judetean Vaslui, si Bumbu Razvan Mihail, fost preot paroh la Parohia Valeni, au fost condamnati la cate trei ani de inchisoare cu executare, cei trei primind si interdictia de a profesa ca preoti pe o perioada de cinci ani.

Citeste si: Un viceprimar din Argeș a legat un câine de mașină și l-a târât așa pe șosea! "Mi-a fost frică de el! Putea să mă muște!"

Ei au fost reținuți în iunie 2017 fiind acuzați de șantaj. Ulterior au fost puși sub control judiciar.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Un scandal a izbucnit in iunie 2017 la Episcopia Husilor, cand Corneliu Barladeanu, pe atunci episcop al Husilor, a reclamat la DNA ca este santajat de trei preoti care i-ar fi cerut bani sau functii pentru a nu face publica o inregistrare in care prelatul ar aparea in timp ce intretinea raporturi sexuale cu o persoana despre care se crede ca era un elev de la Seminarul Teologic Husi, actualmente preot intr-o parohie din judetul Vaslui.

Citeste si: A sunat la 112 și a fost trimis la culcare. Apoi a fost decapitat cu drujba

Episcopia Husilor a decis ca cei trei preoti acuzati de santaj sa nu mai aiba dreptul de a sluji, pana la finalizarea in instanta a cazului, iar la scurt timp, Mitropolia Moldovei i-a solicitat si episcopului acuzat ca ar fi intretinut relatii homosexuale sa nu mai slujeasca Sfanta Liturghie si celelalte slujbe bisericesti.

Episcopul incriminat a decis să se retragă din funcția pe care o deținea și în prezent slujește ca și călugăr la Mănăstirea Văratec.

Citeste si: Imagini șoc! O femeie își ține iubitul în brațe, după ce l-a înjunghiat: "Iartă-mă! Te rog să nu mori"

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si