Scandalul de la Iris depaseste orice imaginatie. Cristian Minculescu, Doru Borobeica si Valter Popa ar putea sa plateasca zeci de mii de euro daca continua sa foloseasca brandul Iris. Asta este "amenintarea lui Nelut Dumitrescu, cel care a pierdut insa prima "batalie" pentru brand. 

Colegi de trupa de peste 35 de ani, componentii trupei Iris au ajuns sa se lupte prin tribunal si, mai grav, au ajuns sa cante pe scene diferite sub aceeasi titulatura.

Astfel, daca „Irisul” lui Cristi Minculescu, Doru Borobeica si Valter Popa vor canta pe 23 si 24 martie in Bacau si Onesti, „Irisul” lui Nelu Dumitrescu va bifa exact in aceleasi doua zile Baicoi si Bucuresti. Asta dupa ce prima etapa a procesului dintre cele doua parti, cea prin care Dumitrescu cerea retragerea de urgenta a titulaturii aripii Minculescu prin ordonanta presedintiala a fost respinsa.

Scandal la Iris! Minculescu amenintat ca va plati 60.000 euro! Iar suma creste

In dosar apar si primele indicii despre despagubirile la care se gandeste Nelu Dumitrescu pentru ca in ultimele luni, fostii colegi au folosit brandul pe care el l-a inregistrat la OSIM.
„...De asemenea se folosesc doua semne identice care creaza confuzie si care are drept consecinte producerea de prejudicii care au ajuns la valoarea de 60.000 euro. In consecinta, reclamantul este prejudiciat atat moral cat si material prin faptul ca pe piata muzicala se prezinta doua formatii cu acelasi nume, una avand marca inregistrata, alta nu”, se arata in cererea de chemare in judecata formulata

de avocatii lui Dumitrescu.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Suma este calculata pe baza listei de tarif prezentata chiar de Dumitrescu.
„Prin agentia cu care paratii lucreaza, „Sprint Music”, acestia isi pastreaza disponibilitatea de a oferi servicii muzicale cu urmatoarele preturi:
- Open Air: 6.000 euro
- Party: 7.000 euro
- Club: 2.500 euro

Dumitrescu mai spune ca le-a trimis fostilor colegi nu mai putin de 4 notificari, in decursul anului trecut, prin intermediul unui executor judecatoresc, prin care solicita ca trupa lui Minculescu sa nu mai apara pe scena sau in media sub numele de „Iris”.
„Dupa primirea acestor comunicari, in mod abuziv si ostentativ, paratii au continuat sa se prezinte in spatiul public si sa foloseasca in continuare marca Iris”, mai spune Dumitrescu.

Scandal la Iris! Ce au hotarat judecatorii?

Decizia judecatorilor a surprins in conditiile in care a dat dreptate lui Minculescu & comp in detrimentul lui Nelut, care avea toate actele „de partea lui”. Magistratii au considerat ca trupa nu se afla aici fara contributia celorlalti membri, ca acestia si-au adus aportul la creatiile trupei si ca Dumitrescu a gresit in momentul in care a inregistrat numele trupei la OSIM fara sa-i anunte pe ceilalti.
Cele doua parti se vor confrunta insa pe 20 martie in prmul termen in procesul legat de marca „Iris”, la Tribunalul Bucuresti. Pe deoparte, Dumitrescu solicita o decizie definitiva prin care sa interzica fostilor colegi sa mai foloseasca marca Iris, iar Minculescu, Borobeica si Popa cer anularea marcii inregistrate pe numele lui Nelut.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si