Un scenariu posibil de lucru a fost anunțat miercuri de preşedintele Comitetului privind vaccinarea, medicul Valeriu Gheorghiţă. Astfel, funcţionarea şcolilor ar fi decuplată de incidenţa COVID, astfel încât, după depăşirea pragului de 6 infectări la mia de locuitori, să treacă în sistem online doar clasele sau unităţile de învăţământ în care se înregistrează cazuri, iar restul să funcţioneze cu prezenţă fizică.

Citeste si: Doi bebeluși infectați cu coronavirus au murit la scurt timp după transferul de la Suceava la Iași

Medicul Valeriu Gheorghiță: Să se închidă doar clasele și școlile unde sunt cazuri COVID

"Sunt discuţii care se au în vedere, sunt mai multe variante de lucru. Una dintre ele este dacă ignorăm, în sensul bun al cuvântului, în sensul decuplării de rata de incidenţă, încât modalitatea prin care copiii să meargă la şcoală să fie altfel reglementată. Indiferent de rata de incidenţă, copiii să meargă la şcoală cu prezenţă fizică şi să existe o monitorizare foarte riguroasă din punct de vedere al respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului şi de identificare a cazurilor pozitive. În sensul în care să se închidă evident acele clase sau acele şcoli unde sunt identificate cazuri", a afirmat medicul militar.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț despre trecerea școlilor în regim online

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Potrivit acestuia, dacă într-o comunitate, într-o localitate nu există niciun caz diagnosticat într-o unitate de învăţământ, chiar dacă rata de incidenţă este peste şase la mie, atunci şcoala, teoretic, poate să continue.

Citeste si: Veste bună pentru românii care vor să se vaccineze cu o singură doză

Medicul român a precizat că întotdeauna trebuie puse pe primul plan siguranţa copiilor, a comunităţii şi riscul de infectare. 

Două scenarii propuse de ministrul Educației

Ministrul Educației, Sorin Cimpeanu, a explicat care sunt cele două variante care sunt luate în calcul:

"Prima variantă se referă la păstrarea regulilor actuale: cu ziua de referință vineri, cu situația în care, dacă o localitate trece de 6 la mie, toate școlile din localitate să intre în online, dar grădinițele și creșele rămân deschise.

Varianta doi se referă la posibile decuplări de rata de incidență a funcționării  școlilor, pe modelul funcționării grădinițelor, care nu depinde de rata de incidență, unde activitatea se suspendă dacă apar cazuri în grădiniță sau într-o clasă", a spus ministrul la Digi24.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si