Close sidebar
Close sidebar

Scenariul răpirii primarului din Melitopol. În ce condiții l-au ținut rușii captiv pe Ivan Fedorov

Ivan Fedorov, primarul din Melitopol, care a fost răpit de militarii ruși şi apoi eliberat în schimbul a nouă soldați din armata lui Vladimir Putin, a făcut mărturisiri despre perioada în care a fost ţinut în captivitate. Edilul afirmă că a fost păzit de soldaţi înarmaţi, într-o cameră mică, dar nu a fost rănit fizic.

Alexandra Costea,

Scenariul răpirii primarului din Melitopol. În ce condiții l-au ținut rușii captiv pe Ivan Fedorov

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Confesiuni impresionante din zilele cutremurătoare ale războiului din Ucraina. Edilul din Melitopol, Ivan Fedorov, cel care a fost răpit de militarii ruși şi apoi eliberat în schimbul mai multor soldaţi, a mărturisit că a fost ţinut într-o cameră mică, păzit de soldaţi înarmaţi, dar nu a fost rănit fizic. Ivan Fedorov a dezvăluit pentru postul BBC că trupele militare ruse l-au luat din biroul său fără un cuvânt, iar pe durata captivității nu a avut niciun contact cu lumea exterioară.

Primarul din Melitopol mărturii cutremurătoare despre cum a fost răpit de militarii ruşi

Ivan Fedorov a mărturisit că a fost ţinut într-o cameră mică, cu soldaţi înarmaţi, dar nu a fost niciodată rănit fizic. Forţele rusești de ocupare din Melitopol l-au înlocuit pe Fedorov cu propriul primar, notează  news.ro.

Citeste si: Soldat rus capturat, mesaj pentru Putin: "Nu vei ascunde asta pentru mult timp. Mai devreme sau mai târziu, vom veni acasă!"

Edilul din Melitopol a fost răpit de ruși în data de 11 martie 2022 și a fost eliberat, miercuri 16 martie 2022, la schimb cu nouă soldaţi ruşi capturaţi de forțele militare ucrainene. Ivan Fedorov a purtat o discuție la telefon cu preşedintele Volodimir Zelenski şi i-a spus acestuia că îşi va relua activitatea cât de curând posibil.

Război Rusia- Ucraina, ziua 23 de bombardamente. Mariupol este ţinta a 50-100 de atacuri zilnic

Atacurile intense ale armatei ruse fac prăpăd pe teritoriul Ucrainei. Una dintre cele mai mari pieţe din Harkov a fost bombardată, aseară, iar în Cernihiv, atacurile fără oprire au omorât şi un cetăţean al Statelor Unite ale Americii. În Mariupol, cei peste 1000 de civili din teatrul devenit adăpost care a fost bombardat sunt căutaţi printre dărâmături. 130 de oameni au fost scoşi în viaţă. Nu există încă victime confirmate.

[Sursa foto: Profimedia]

Citeste si: Rusia a stabilit noi reguli stricte pentru străinii care solicită aprobare pentru a cumpăra şi vinde active ruseşti

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Primarul orașului Liov a informat că o clădire de lângă aeroport a fost bombardată. "Cu siguranță nu este vorba de aeroport", așa cum se credea inițial, conform unor surse neconfirmate.

Zelenski afirmă că armata rusă recrutează mercenari

Volodimir Zelenski, a declarat că există informaţii potrivit cărora Armata Rusiei caută mercenari pentru a fi trimişi în război, declarând că "asta nu îi va ajuta"."(...) îi avertizez pe toţi cei care vor încerca să se alăture ocupanţilor teritoriului nostru ucrainean. Aceasta va fi cea mai proastă decizie a vieţii voastre. O viaţă lungă este mai bună decât banii care vă sunt oferiţi pentru una scurtă", a anunțaț președintele ucrainean.

Citeste si: Zelenski, mesaj pentru mercenarii care se alătură forțelor ruse: „Va fi cea mai proastă decizie din viața ta”

"Avem informaţii că Armata rusă recrutează mercenari din alte ţări, încercând să înşele cât mai mulţi tineri pentru a se înrola. Ştim că asta nu îi va ajuta. Aşa că acum îi avertizez pe toţi cei care vor încerca să se alăture ocupanţilor teritoriului nostru ucrainean. Aceasta va fi cea mai proastă decizie a vieţii voastre. O viaţă lungă este mai bună decât banii care vă sunt oferiţi pentru una scurtă", a afirmat Zelenski, într-un mesaj video postat pe Facebook în noaptea de joi spre vineri.

Președintele Ucrainei a adăugat că forţele ucrainene rezistă în zonele-cheie ale ţării unde inamicul presează şi răspund fiecărui atac.

Citeste si: Ziua 23 de război- În Mariupol și Harkiv, bombardamentele se întețesc

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Zelenski a mai spus că au fost luaţi prizonieri noi recruţi ruşi, susţinând că unii nici nu sunt menţionaţi în Rusia şi nu se încearcă recuperarea lor, familiile fiind anunţate că au murit, deşi ei sunt în viaţă.

"Tuturor ruşilor care mă pot auzi acum, vorbiţi despre asta. Fiecare mamă care ştie că fiul ei a fost trimis în războiul împotriva Ucrainei să verifice unde este fiul ei. Şi mai ales acelea care nu îşi pot contacta copiii, cărora li s-a spus că au murit, dar nu au primit trupurile.(...) Noi nu am plănuit să luăm mii de prizonieri. Nu avem nevoie de 13 sau oricâte mii de soldaţi ruşi morţi. Nu avem nevoie de asta. Noi nu am vrut războiul ăsta. Noi vrem doar pace. Şi vrem să vă iubiţi copiii mai mult decât vă temeţi de autorităţi", a adăugat Zelenski.

Citeste si: Dictatorul din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, amenințare pentru Volodimir Zelenski

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI