Totul a aut loc în această dimineață, atunci când un bărbat de origine siriană a înjunghiat un grup de copii, toți cu vârste mai mici de trei ani. Micuții se jucau într-un parc din fața lacului Annecy, în inima orașului francez Haute-Savoie.

Potrivit unui prim bilanț făcut public de polițiști, șase copii și un adult au fost răniți, trei dintre ei fiind transportați în stare gravă la spital.

Bărbatul, care se pare că purta un turban, a acționat în jurul orei locale 9.45 și a fost neutralizat la scurt timp de oamenii legii.

Citește și: VIDEO- Furtuna Oscar face ravagii în Europa. Spania și Portugalia au fost afectate de fenomenele meteo extreme

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Am văzut o persoană atacând copii în locurile de joacă, micuți, evident că asta era ținta lui. Apoi niște oameni au încercat să-l sperie, el s-a îndepărtat și a intervenit poliția. Vorbea în engleză. La început, am crezut cu toții că este o înscenare, dar, cu oamenii care strigau, ne-am dat seama că era ceva real, tipul era confuz", a mărturisit un martor de la fața locului pentru jurnaliștii de la France Bleu Pays de Savoie.

Citește și: Brad Pitt și Angelina Jolie, la cuțite din cauza castelului lor din Franța- GALERIE FOTO

De asemene, conform Le Dauphiné, scenele de coșmar au avut loc într-un loc de joacă mic, acolo unde mai mulți copii de la o grădiniță din apropriere se jucau.

La fața locului au ajuns serviciile de urgență, poliția și armata pentru a acorda îngrijiri copiilor și pentru a securiza zona.

Se pare că trei dintre victime se aflau într-un pericol iminent de deces. Între timp, mulți părinți ai preșcolarilor s-au adunat la școală. Unii dintre aceștia au venit să-și ia copiii acasă, în timp ce alții continuă să aștepte în speranța unor informații suplimentare.

Trei dintre victime se luptă acum să supraviețuiască

Elisabeth Borne, premierul francez, se află în aceste momente în drum spre Annecy. Lucrările privind reforma pensiilor au fost întrerupte în Adunarea Națională pentru a ține un minut de reculegere. Motivul acestei solemnități a fost atacul recent. Conform informațiilor preliminare, atacatorul este presupus a fi un cetățean sirian care a solicitat azil și care nu era cunoscut autorităților de poliție.

Citește și: VIRAL. Fotomodelul de 27 de ani a purtat o ținută "aproape inexistentă" pe un yacht

Anthony, unul dintre martorii de la fața locului, a mărturisit pentru televiziunea de știri Bfm:  Eram la jogging, la început am crezut că este un joc, toată lumea alerga. Când am văzut și cărucioarele alergând, mi-am dat seama că ceva nu era în regulă. O femeie mi-a spus să nu continui pentru că un bărbat înjunghia pe toată lumea, am continuat și m-am trezit în fața atacatorului, polițiștii erau acolo în față, dar mi s-a părut că sunt lenți, nu au reacționat imediat, bărbatul a avut timp să înjunghie un domn în vârstă, de două ori, în timp

ce ei stăteau acolo și priveau fără să facă nimic, am fost surprins că nu au tras imediat, soția bărbatului era acolo lângă el, din fericire nu a fost atacată, dar era în stare de șoc, iar eu am început să strig la polițiști "Trageți, trageți!".', iar ei au făcut-o în cele din urmă, dar totuși bărbatul a avut timp să înjunghie a doua oară. Am fost pe punctul de a interveni pentru că polițiștii nu puteau face nimic, am fost foarte surprinsă de lentoarea lor. Bărbatul a rămas tăcut în timpul atacului, nu a spus nimic, trebuie să fi avut 45 de ani. La un moment dat și-a dat jos bandana sau turbanul, în fața mea, nu am înțeles de ce. Annecy este un oraș liniștit, eu alerg în acel parc în fiecare dimineață, nu mi-am imaginat niciodată că se poate întâmpla așa ceva“.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Gerald Darmanin, ministrul de Interne, a postat pe contul său de Twitter că „mai multe persoane, inclusiv copii, au fost rănite de un individ înarmat cu un cuțit într-un parc din Annecy. Individul a fost arestat grație intervenției foarte rapide a poliției“.

Citește și: Un român s-a mutat pe Coasta de Azur, cu banii furați de la firma la care muncea


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si