Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu, femeile au fost transportate la Spitalul de Psihiatrie "Dr. Gheorghe Preda", după ce au venit la biserică cu două icoane şi au strigat şi către credincioşi şi către forţele de ordine prezente.

Citește și: Măicuța-medic care face minuni la un spital din Timisoara- VIDEO

În fiecare an, de Sf. Andrei, are loc la Sibiu o slujbă dedicată lui Andrei Șaguna, la care participă zeci de preoţi din judeţele Sibiu şi Braşov, în frunte cu mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza.

În acest context, cele două femei ar fi început să se comporte nepotrivit momentului, tulburând liniştea publică prin strigăte. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: Papa Francisc a înfuriat Rusia. A acuzat cruzimea unor soldați ne-creștini în războiul din Ucraina

Ele se aflau într-o stare de agitaţie şi vorbeau incoerent, astfel că au fost conduse de jandarmi direct la Psihiatrie.

Ce a transmis Jandarmeria Sibiu

Scenele șocante au avut loc chiar în Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

"La data de 29 noiembrie, în jurul orei 19,30, echipajul de jandarmerie care asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică a intervenit în zona Catedralei Mitropolitane, întrucât două femei care participau la activităţile

ocazionate de procesiunea cu Moaştele Sfântului Andrei Şaguna au început să se comporte nepotrivit momentului, tulburând liniştea publică prin strigăte. Având în vedere starea de agitaţie şi vorbirea incoerentă ale persoanelor, acestea au fost conduse de jandarmi la Spitalul de Psihiatrie pentru consult medical de specialitate", a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Sibiu, Floriana Picioiu.

Sărbătoare mare la Sibiu dedicată lui Andrei Şaguna  

Creştin ortodocşii sărbătoresc, miercuri, pe Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, dar şi pe Sfântul Ierarh Andei Şaguna, mitropolitul Transilvaniei.

La Sibiu, sărbătoarea dedicată lui Andrei Şaguna a început marţi seara, când a avut loc o slujbă la care au fost prezenţi zeci de preoţi din judeţele Sibiu şi Braşov, în frunte cu mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, dar şi sute de enoriaşi.

Citește și: Sfântul Andrei 2022: Ce tradiții românești trebuie să respecți pe 30 noiembrie?

Marţi seara, după slujbă, preoţii au scos din Catedrala Mitropolitană, racla cu moaştele lui Andrei Şaguna şi au purtat-o pe umeri, însoţiţi de jandarmi şi studenţi de la Academia Forţelor Terestre, prin zona centrală a Sibiului.

Racla cu moaştele lui Andrei Şaguna se află spre închinăciune în Catedrala Mitropolitană din Sibiu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si