Despre români şi România din punct de vedere astrologic se pot scrie multe. Să nu uităm că naţiunea este fundamentată pe un aer uranian, pentru că ţara noastră este Vărsător şi Ascendentul ei e în constelaţia Rac. Tocmai din acest punct de vedere, Luna este cel mai important simbol din astrograma României.

Se disting practic două curente de opinii diferite şi am să îl subliniez pentru început pe cel care ne caracterizează ca naţiune şi este în avantajul nostru ca şi identitate pur românească.

Nu întâmplător marile nume ale savanţilor, inventatorilor, medicilor, scriitorilor şi stilul lor cu totul şi totul aparte, duhovnicii şi exemplele pot continua la nesfârşit. Faptul că Henri Coanda a fost inventatorul motorului cu reacţie care a revoluţionat industria aeronautică, Aurel Vlaicu a fost pasionat de zbor, sunt “consecinţe” uraniene. Scritorii, un alt exemplu concludent care nuanţează şi confirmă astrograma României, în cazul lui Mihai Eminescu şi nu numai, au avut cu totul şi cu totul o altă viziune, acestea sunt doar câteva dintre influenţele plantei Uranus.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Să nu uităm interesul pentru tehnologie din zilele noastre, faptul că exportăm inteligenţa şi că ţara noastră a contribuit la dezvoltarea IT-ului în lume este calitatea recunoscută în plan internaţional al românului.

Savanţii şi medici de renume care şi ei la rândul lor au contribuit la dezvoltarea ştiinţei şi cercetării din România nu este coincidenţă. Universul a focusat prin nuanţele lui acest destin pentru România vizibil în harta astrologică.

Şi totuşi, pe de altă parte la polul opus, întâlnim personalitatea românului nostalgic după timpurile apuse, inconstanţa, tendinţa de a părăsi ţara la studii sau la muncă şi de a fi deseori cu un pas înainte şi zece înapoi în decizii, este aspectul caracteristic constelaţiei Rac şi efectele vizibile prin influenţa celei mai importante planete, Luna! Ea este guvernatorul ţării noastre şi

de aici complicaţiile deseori şi instabilităţile, superstiţiile, dragostea pentru tradiţii, să nu uităm faptul că suntem o naţiune care îşi iubeşte tradiţiile, renunţă cu greu la ele, însă de cele mai multe ori de aici au escaladat şi marile conflicte, judecăţi şi divergenţe în opinii, de parcă cum spunea un scriitor: “românii parcă ar fi un popor de lunateci. Niciodata va şti nimeni în ce direcţie vor evolua lucrurile şi aspectele.”

Nu întâmplător societatea zilelor noastre de-a lungul timpului s-a confruntat cu divergenţe în opinii, aşteptare şi non acţiune, faptul că fiecare se poate exprima şi îşi dă cu părerea fără să facă mai nimic în schimb, de unde şi zicala: “Pară mălăiaţă în gura lui nătăfleaţă!” Casa, familia, glia, avuţia şi zbaterea pentru tot ceea ce înseamnă acumulare de bunuri sau conturile în zilele noastre trebuiesc să fie pline, ca şi grija de fiecare zi este o altă nuanţă ce caracterizează naţiunea română.

Vrem nu vrem, deseori parcă ne regăsim în involuţie, nostalgia după vremurile apuse, superstiţiile ne pot direcţiona către pierderea identităţii la nivel de personalitate şi dacă ar trebui să folosesc un exemplu elocvent, nu degeaba există zicala românului: “Una spune şi alta face!” sau şi mai evident: “Zi ca el şi fă ca tine!”, care poate evidenţia în anumite circumstanţe nepăsarea.

Citeste si: Cum s-a descurcat Serghei Mizil la școală? „Tata era al doilea după Ceaușescu. Făceam ce voiam, veneam când voiam.”- kfetele.ro

Citeste si: Autoritățile din Arad, puse în alertă de o copilă de 11 ani. A sunat la 112 și a reclamat că e răpită de fostul soț și ținută într-un beci. Cum au identificat-o polițiștii- radioimpuls.ro

Momentul 1 Decembrie 1918 avea să evidenţieze clar în astrograma României că Unirea de la Alba Iulia avea să fie un lucru realizabil. Prezenţa Lunii în casa astrologică ce simbolizează pământul, graniţele şi raza teritorială a fost foarte bine aspectată de către Lună. Astrul cel mai important pentru ţara noastra şi iată cum au avut loc toate evenimentele din ţară la acea vreme, implicit Marea Unire de la Alba Iulia! Ele bineînţeles erau predictibile şi se întrezăreau la orizont. Faptul că marile puteri internaţionale şi-au dat acordul în cazul unirii dar şi circumstanţele evidenţiate de către Destinul ţării noastre, au făcut realizabil acel moment nu întâmplător pentru luna Decembrie. O scurtă retrospectivă de-a lungul istoriei românilor va evidenţia perioada cuprinsă între lunile noiembrie ale fiecărui an până la final de luna martie anul următor, ca atunci ţara noastră a trecut prin cele mai importante evenimente şi da, deseori au fost perioade la răscruce de drumuri. Iată cum 1 Decembrie 1918 avea să fie o lună importantă şi care avea să aducă unitatea statului. În Decembrie 1989 a fost revoluţia în care tinerii şi-au pierdut viaţa la Universitate nevinovaţi dar şi militarii, dacă ar fi să ne gândim cum au fost efectiv executaţi luptătorii de elită ai ţării la vremea respectivă în drum spre aeroportul Otopeni, luptătorii USLA. Cutremurele majore din Noiembrie 1940 şi Martie 1977. Noiembrie 1989 luna în care România ca ţară datorită eforturilor făcute de tovarasul Nicolae Ceauşescu cu bune şi rele au adus ţara la datorie zero, se observă clar la vremea respectivă în astrograma ţării noastre.
 
Schimbările majore şi evenimentele care şi-au pus amprenta au fost vizibile şi au marcat file din istoria României şi a românilor, identic ca la 1 Decembrie 1918”, este astrograma României realizată de specialistul Ioan Burculeţ, pe Constelatia Destinului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si