Schimbările climatice sunt din ce în ce mai evidente și au efecte semnificative asupra modului de viață și chiar și asupra sănătății oamenilor. De departe, unele dintre cele mai devastatoare efecte asupra corpului uman se regăsesc la nivelul ochilor.

Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Departamentul de Oftalmologie al Universității Colorado a demonstrat că există o creștere semnificativă a cazurilor de ochi uscat și de keratoconjunctivita sicca, afecțiuni care au mare legătură cu schimbările dramatice care au loc în mediul înconjurător.

Citește și: A mâncat cinci mese tip fast food pe zi și a ajuns să cântărească 127 de kilograme. Ireal cât a slăbit, după o decizie de moment. Cum a ajuns să își schimbe radical viața

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

incalzire globala, temperaturi ridicate, poluare

Încălzirea globală, efecte dramatice asupra sănătății ochilor

Efectele poluării pot fi cu adevărat devastatoare asupra organismului uman arată un studiu în cadrul căruia au fost analizate peste 2000 de lucrări științifice. Se pare că, în ceea ce privește ochii, suprafața oculară este cea mai afectată de schimbările climatice. Astfel pot apărea afecțiuni precum sindromul de ochi uscat sau conjunctivita.

Rezultatele sunt îngrijorătoare. Poluanții atmosferici și particulele fine din aer agravează considerabil problemele de suprafață oculară. Incendiile de vegetație, de exemplu, cresc concentrația de particule poluante în aer, provocând iritații și uscăciune oculară”, a explicat dr. Adriana Stănilă, medic primar oftalmolog, notează csid.ro.

Medicul spune că poluarea aerului nu are efecte doar asupra ochilor, ci și asupra sistemului cardiovascular.

Astfel se poate înregistra o creștere a cazurilor de degeneranță musculară și glaucom. Totuși, există soluții prin care putem diminua aceste efecte devastatoare.

„În aceste condiții, utilizarea lacrimilor artificiale este esențială, De asemenea, pacienții care trăiesc în zone cu poluare ridicată, indiferent care ar fi cauza, ar trebui să folosească purificatoare de aer pentru a reduce expunerea la particulele fine”, mai spune doctor Stănilă.

Citește și: VIDEO Febra dengue se răspândește din ce în ce mai mult și în România

incalzire globala, temperaturi ridicate, poluare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si