Când pasiunea și determinarea sunt mai puternice decât orice obstacol, fiecare eșec este doar o ocazie de a încerca din nou, și de a reuși. Ne-o demonstrează Raluca Mariana Cozma, directorul Școlii Gimnaziale „Ion Ghica” din Iași, desemnată de Asociația pentru valori în educație, directorul anului.

Citește și: EXCLUSIV- O învățătoare le-a dăruit elevilor săi un kit de supraviețuire: ”Am simțit că în sistemul educațional românesc are loc o schimbare de paradigmă”

Raluca Mariana Cozma, director Școala Gimnazială „Ion Ghica” Iași: „Este un premiu care aduce cu el multă muncă în spate. Provocările au fost multe, nevoile au fost multe, spațiile școlare necesitau o renovare, un alt aspect, un alt aer pe care noi încercăm să-l dăm în fiecare zi. Putere cred că mi-a dat, văzând ușor cu fiecare zi ce trecea în funcția de director la această școală, dorința colegilor mei și a părinților de a veni aproape.”

Școala G imnazială „Ion Ghica” beneficiază de aparatură performantă

Sălile de clasă au fost dotate cu laptopuri și videoproiectoare, însă cea mai mare reușită este că prin proiectele atrase, abandonul școlar a scăzut, iar promovabilitatea la examene a crescut.

Raluca Mariana Cozma, director Școala Gimnazială „Ion Ghica” Iași:   „Cred că important este să pui suflet în ceea ce faci și să nu fii tributar eșecurilor, ci să iei fiecare eșec ca un viitor succes.”

La școala Școala Gimnazială „Ion Ghica” din Iași învață 677 de elevi, de la clasa pregătitoare până în clasa a VIII-a.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Elevii sunt foarte mulțumiți de schimbările din școală, mai ales cei care au învățat și în perioada când clasele nu erau la fel de primitoare.

„Eu sunt din școala asta de la clasa pregătitoare și doamna director a schimbat foarte mult școala, țin minte că era foarte ciudat pe aici.”

„Ce îți place cel mai mult la școala ta? Modul în care s-a schimbat și terenul de sport care a fost schimbat de aproape un an.”

Finanțările atrase le-a permis cadrelor didactice să diversifice activitățile cu elevii și astfel orele au devenit mai atractive și mai interesante.

Maria Lupu, profesor de limba română: „Energie, bunătate și cultură. Cred că sunt cuvintele care descriu bine această școală.”

Pentru perioada 2022-2027, conducerea școlii a obținut finanțare de 220.000 de euro pentru ca 36 de profesori și 62 de elevi să poată participa la schimburi de experiență în unități de învățământ din străinătate prin programul Erasmus plus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si