Close sidebar
Close sidebar

Școli securizate în Capitală. Elevii au accesul blocat la site-uri interzise sau la rețelele de socializare

Școlile din București au început să instaleze sisteme de securizare a rețelelor Wi-Fi, care blochează accesul elevilor la site-uri interzise sau la rețele de socializare, pentru a nu încarca prea mult sistemul online.

G.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Specialiștii în IT au transmis că aproape toate școlile private și-au protejat rețelele, potrivit știrileprotv.ro. În școlile de stat sunt doar inițiative pilot, explică Inspectoratul Școlar București.

„Au încercat să acceseze Facebook, Twitter, Youtube. Nu au reușit, fiindcă firewall-ul blochează acest trafic”, spune un manager IT.

Acest lucru se aplică în cazul calculatoarelor pe care copiii le folosesc la ore. În cazul telefoanelor, lucrurile stau altfel.


418 școli de stat și cele 221 școli particulare din București dispun de internet

Toate cele 418 școli de stat și cele 221 școli particulare din București au în acest moment internet. În timp ce majoritatea școlilor private au rețele Wi-Fi, doar unele școli publice au internet fără fir.

Citeste si: Tragic accident în Franța. Un fotbalist francez și-a pierdut viața într-un accident provocat de doi români

„Cu siguranță ar fi încercat să între pe site-uri nepotrivite și nedorite.

De fapt, curiozitatea copiilor este foarte mare și este normal să fie așa.” a declarat Ioana Necula, președintele fundației unei școli particulare.

Citeste si: Care este noua formulă de calcul a pensiilor 2025: Majorarea pensiilor ar urma să se facă abia din toamnă- kanald.ro

Citeste si: Violeta Bănică, declarație ȘOC despre mama sa, în direct: „În ultimul timp e foarte obraznică. Te rog frumos să te oprești”- wowbiz.ro

Citeste si: O Biblie în care au fost ascunși bani a fost singurul obiect salvat dintr-un incendiu care a distrus complet o clădire, în Suceava - antena3.ro

Școli securizate în Capitală

Fără o protecție specială, rețelele sunt în pericol. Specialiștii spun că viteză scade enorm pentru că elevii accesează ușor site-uri video, site-uri cu conținut indecent sau aplicății de pe care descarcă filme.

Citeste si: Caz șocant. Un medic a făcut o întrerupere de sarcină din greşeală

„Pentru că în secolul în care trăim copii sunt, de regulă, nativi digitali, foarte mulți vor caută și vor găsi soluții de a evita sistemul de protecție. Tocmai de aceea, cel mai bun firewall este dulapul de telefoane, unde copiii își lasă aparatele mobile înainte de a intră în clasa.” a transmis profesorul unei școli din București.

Cele mai multe școli private au rezolvat problema cu ajutorul unui așa-numit firewall, dispozitiv care blochează accesul.

Lucrurile stau diferit în școlile de stat

„Au există inițiative, dar ele sunt inițiative pilot pentru implementarea acestor programe de securitate în mediul online.” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marina Manea.

Citeste si: Povestea fetiței care a murit la doar 10 ani. Gestul neașteptat făcut de părinți

Pentru că nu există suficiente fonduri, un proiect pentru toate școlile de stat din București este la nivel de inițiativa.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI