In articol:
Scovergi. Ai nevoie de:
500 gr făină
300 ml apă călduţă
2 linguri ulei
1 lingură zahăr
1 linguriţă sare
7 gr drojdie uscată (sau 25 gr proaspătă)
Citeste si: Omletă de post. Rețeta uimitoare fără ouă care te va cuceri
Scovergi. Se prepară astfel:
Mai întâi pregătim aluatul. Amestecaţi drojdia uscată cu făină şi sarea. Apoi începeţi să adăugaţi apă în care aţi dizolvat zahărul, puţin câte puţin, şi framantati. Adăugaţi şi ueiul şi framantati până nu se mai lipeşte de mâini. Lăsaţi la dospit până îşi dublează volumul. Formăm bile din aluat.
Citeste si: Ciorba de burtă falsă. O rețetă incredibilă! Din ce se prepară. E delicioasă!
Scovergi. Mânjim mâinile cu ulei şi începem să formăm scovergile apăsând cu degetele. Nu întindem cu sucitorul, această operaţiunea se face doar cu mâinile, presând mereu cu degetele, obţinând astfel acele denivelări.
După ce aţi terminat puneţi scovergile pe suprafaţă de lucru unsă cu puţin ulei şi presaţi din nou cu degetele până ce sunt întinse suficient de bine.
Citeste si: Legătura neștiută dintre usturoiul verde și cancer. Ce conține această legumă în interior. Efectul asupra organismului
Scovergi. Prăjim scovergile în ulei bine încins. Veţi vedea că imediat ce le punem în ulei se vor forma denivelările. Le prăji pe ambele părţi.
Citeste si: Clătite Suzette. Desertul servit în sos de portocale care ar surprinde pe oricine
Scovergi. Aveţi grijă să nu plecaţi de lângă ele, fiind foarte subţiri se vor rumeni imediat, potrivit sanatate.ro.