Close sidebar
Close sidebar

Scovergi ca la bunica acasă. Rețeta originală. Află care este ingredientul secret!

Scovergile sunt delicioase şi ne aduc aminte de copilărie. Vă prezentăm astăzi o reţetă simplă de scovergi, ca la bunica acasă. Iată cum se prepară, pas cu pas!

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Scovergi. Ai nevoie de:

    500 gr făină
    300 ml apă călduţă
    2 linguri ulei
    1 lingură zahăr
    1 linguriţă sare
    7 gr drojdie uscată (sau 25 gr proaspătă)

    Citeste si: Omletă de post. Rețeta uimitoare fără ouă care te va cuceri

    Scovergi. Se prepară astfel:

    Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

    Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

    Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

    Mai întâi pregătim aluatul. Amestecaţi drojdia uscată cu făină şi sarea. Apoi începeţi să adăugaţi apă în care aţi dizolvat zahărul, puţin câte puţin, şi framantati. Adăugaţi şi ueiul şi framantati până nu se mai lipeşte de mâini. Lăsaţi la dospit până îşi dublează volumul. Formăm bile din aluat.

    Citeste si: Ciorba de burtă falsă. O rețetă incredibilă! Din ce se prepară. E delicioasă!

    Scovergi. Mânjim mâinile cu ulei şi începem să formăm scovergile apăsând cu degetele. Nu întindem cu sucitorul, această operaţiunea se face doar cu mâinile, presând mereu cu degetele, obţinând astfel acele denivelări.

    După ce aţi terminat puneţi scovergile pe suprafaţă de lucru unsă cu puţin ulei şi presaţi din nou cu degetele până ce sunt întinse suficient de bine.

    Citeste si: Legătura neștiută dintre usturoiul verde și cancer. Ce conține această legumă în interior. Efectul asupra organismului

    Scovergi. Prăjim scovergile în ulei bine încins. Veţi vedea că imediat ce le punem în ulei se vor forma denivelările. Le prăji pe ambele părţi.

    Citeste si: Clătite Suzette. Desertul servit în sos de portocale care ar surprinde pe oricine

    Scovergi. Aveţi grijă să nu plecaţi de lângă ele, fiind foarte subţiri se vor rumeni imediat, potrivit  sanatate.ro.

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI