Autoritățile au anunțat că benzina și motorina se scumpesc. Prețul pentru motorină și benzină era de aproximativ 4,7 lei anul trecut, însă din prima zi a anului 2022 prețurile cresc considerabil.

Citeste si: VIDEO| Crăciunul a devenit un calvar pentru multi români! Părinții au început să ceară credit pentru jucăriile copiilor

Scumpiri masive de la 1 ianuarie 2022

Ca urmare a actualizării nivelului accizelor cu creșterea prețurilor de consum comunicată de Institutul Național de Statistică (INS), se pare că benzina se va scumpi cu 1,3%, de la 1 ianuarie 2022.

Citeste si: Urmează o perioadă de scumpiri masive. Cât va costa un kilogram de carne de porc, înainte de Crăciun

Șoferii care alimentează autoturismele cu motorină au și ei parte de o surpriză. Motorina se va scumpi cu 7 bani pe litru. Guvernul majorează accizele încă din prima zi a anului care bate la ușă.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Conform primelor informații, pentru benzina fără plumb, nivelul accizei crește cu 65,59 lei (3,55%), de la 1.827,13 lei pentru 1.000 de litri de benzină la 1.892,72 lei.

Citeste si: VIDEO- Ani sacrificați ca să se întoarcă acasă

Potrivit legii, accizele la carburanți se ajustează la începutul fiecărui an.

scumpiri 1 ianuarie 2022 benzină

Se scumpesc carburanții.

[Sursa foto: PixaBay]

„Nivelul accizelor aplicabil de la data de 1 ianuarie a fiecărui an este nivelul prevăzut în anexa nr.

1, actualizat cu creșterea prețurilor de consum din ultimele 12 luni, calculată în luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, față de perioada octombrie 2014 – septembrie 2015, comunicată oficial de Institutul Național de Statistică până la data de 15 octombrie. Nivelul accizelor actualizat se publică pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, de regulă până la data de 20 octombrie, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie a fiecărui an”, se arată în Codul Fiscal.

Așadar, șoferii români vor plăti mai mult cu peste 7 bani pe litrul de benzină, de la 1 ianuarie.

Citeste si: Cum ridică pensiile și alocațiile persoanele nevaccinate. Anunțul autorităților, după ce s-au stabilit noi excepții de la obligativitatea certificatului verde


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si