Doar cu reduceri și oferte mai pot oamenii să își umple coșul de cumpărături. Prețurile au explodat în ultimul an, iar alimentele de bază nu sunt o excepție. Un litru de ulei costă acum 15 lei.

"E dublu față de cum era. Asta mă uit când mai bagă și ei o ofertă."

Românii vor reduce consumul ca să facă fața inflației

Iar dacă oferte nu-s, atunci oamenii n-au de ales decât să mai taie produse de pe lista de cumpărături. Un studiu recent arată că 6 din 10 români spun că vor reduce consumul ca să facă față inflației.

Citeste si: Cum se apără românii de efectele în lanț ale inflației. Tinerii nu iau în calcul să-și schimbe stilul de viață

"Deci chiar trebuie să reducem drastic lista de cumpărături."

"Rămânem pe produse de bază carne, lapte"

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Greu, se face față greu."

Citeste si: VIDEO| Plafonarea prețurilor la alimente în România, în continuare doar la stadiul de... subiect de discuție

Prețurile au înregistrat cele mai mari creșteri din ultimii 20 de ani. Pentru facturi plătim cu 40% mai mult. Combustibilii s-au scumpit cu 35%. Iar dacă vorbim despre alimente, cartofii și uleiul se află în topul scumpirilor, urmate de pâine, făină, mălai, legume, brânză și carne.

Scumpiri de până la 30% până la sfârșitul anului

Antreprenorii estimează că ne așteaptă scumpiri de până la 30% până la finalul anului. Mai mult, deja am pornit pe drumul crizei alimentare, spun experții.

Citeste si: VIDEO| Vom mânca pâine mai scumpă. Prețurile pentru produsele de panificație vor crește

Horia Cardos, expert agricol: "Chiar dacă industria alimentară ar putea să livereze anumite produse, din cauza altor imputuri e posibil să vedem inclusiv în Europa pe perioade scurte sau mai lungi lipsa anumitor produse. Exemplele sunt infitie, fie că vorbim de ulei, de ouă. Războiul și efectele lui accentuează foarte mult aceste deficite, iar deficitele, când o marfă lipsește de pe piață nu face decât ca acea marfă să fie mai scumpă.

Inflația atins în luna aprilie un nivel record de 13,8%.

Citeste si: VIDEO| Salariul minim ar putea fi majorat cu 200 de lei. Anunțul care vine de la Guvern

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si