Close sidebar
Close sidebar

Scumpiri pe linie, incepand din februarie 2017! Preturile au crescut odata cu salariile

Scumpiri pe linie, incepand din februarie 2017! Portofelul nostru va fi sub asediu si nu este o exagerare. Analizam imediat toate scumpirile si incercam sa gasim modalitati de a le mai atenua efectele. Totul in rubrica stirilor Kanal D "Cat te costa?"!

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Salariul minim pe economie a crescut deja cu 16 procente, o majorare binevenita, nu poate nega nimeni asa ceva. Multi producatori, insa, s-au vazut nevoiti sa afiseze deja scumpiri.

De ce? Specialistii trag un semnal de alarma. Stam foarte prost la capitolul productivitate!

Dupa cum se vede din aceste grafice BNR, salariul creste, dar productivitatea scade!

 

SARABANDA SCUMPIRILOR

La paine, spre exemplu, scumprile se vad deja. Cu 10 la suta!

La produsele lactate, se vorbeste deja de o alta scumpire. Pe langa problema salariului, in aceasta industrie e vorba si de materia prima care cam lipseste in aceasta perioada. Iar laptele de import s-a scumpit!

Taxa de salubritate a crescut deja in multe orase din Romania.

De la 10,  pana la peste 50 la suta!

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Pe bursa, pretul energiei electrice a atins valori ametitoare fata de situatia din decembrie 2016.

In numai o saptamana, pretul unui megawatt ora a crescut de la 500 la 600 de lei.  In curand, aceste cresteri se vor vedea si in facturile individuale. In plus, fiecare afacere este afectata!

Uite-asa, orice crestere a costurilor ajunge sa se reflecte in pret. Un antreprenor nu-si permite sa suporte aceste majorari fara a le transfera consumatorului.

In caz contrar, comportamentul sau financiar ar fi afectat! Si... de-aici, porneste alt efect de domino.

Daca efectuezi toate platile la timp, poti sa obtii impumuturi mai usor. Pentru ca asta sa se intample, produsele trebuie sa fie vandute cat mai rapid, cu acoperirea tuturor costurilor!

 

SERELE AU INGHETAT BOCNA

Iarna grea reprezinta o problema uriasa pentru legumicultori.

Daca in camp, culturile sunt protejate de stratul gros de zapada, in sere si solarii e dezastru!

Spre exemplu, oamenii s-au chinuit sa incalzeasca toata iarna aceasta sera. A fost in zadar, iar investitia lor se duce acum pe apa sambetei sau... ingheata bocna, ca sa fim in tot cu vremea! Si nu e de ras!

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Asta inseamna ca legumele care vor ajunge totusi pe piata vor avea o calitate mai scazuta si… Ati ghicit! Un pret mai mare!

In Ungaria, gerul napraznic a dus la triplarea pretului la legume fata de aceeasi perioada a anului trecut.

VREI IEFTIN? S-AR PUTEA SA TE COSTE SCUMP

Sa discutam acum despre vacante. Este domeniul in care fiecare cauta cate o reducere.  In unele cazuri, un pret mic este un posibil semnal de alarma.
Sa luam exemplul unei vacante exotice. Sub o mie de euro pentru 2 saptamani de safari suna foarte bine. Este insa indicat sa faceti o comparatie si cu alte agentii.
Asa veti observa ca celelalte preturi sunt de peste o mie sau chiar 2 mii de euro.

Mai multi turisti au ramas in aceste zile in tara, in conditiile in care ar fi trebuit sa calatoreasca in Africa sau in Asia. O parte dintre ei au depus deja plangere la Protectia Consumatorilor!

Iata cum un pret foarte scazut trebuie sa va puna uneori pe ganduri.

PAUL ANGHEL, DIRECTOR GENERAL ANPC: „Sfatul nostru este ca atunci cand achizitionam un pachet turistic sa verificam cu atentie compania de la care il cumparam!”.

Asta inseamna ca trebuie sa joci putin  rolul unui detectiv. Cauta pe internet opinii despre cei care au folosit aceleasi servicii si verifica daca nu exista comentarii negative!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI