După o veste bună vine și una rea. Dacă prețul carburanților s-a ieftinit cu 50 de bani pe litru, alte produse sau servicii, pe care le folosim, ne vor da bătăi de cap. Avem parte de scumpiri bruște care ne fac să scoatem mai mulți bani din buzunar.

Citește si: Prețuri exorbitante în Grecia

De azi, situația se înrăutățește în țara noastră.

Dacă în cazul benzinei și a motorinei vorbim despre o ieftinire cu 50 de bani la litru de combustibil, în ceea ce privește alte produse sau servicii prețurile au crescut.

Scumpiri masive în România

Începând cu 1 iulie 2022, a crescut TVA-ul de la 9% la 19% la produsele care conțin zahăr. De asemenea, accizele la alcool se majorează cu 20%, iar accizele la țigări se modifică cu o creștere lineară de 31 de lei pe an.

Citește si: VIDEO| Medicamentele se scumpesc pe zi ce trece, spre disperarea românilor: „S-a triplat!”

TVA-ul a crescut de astăzi de ala 5% la 9% la serviciile de catering și restaurant, dar și la serviciile de cazare în regim hotelier.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Concediile vor fi mai scumpe vara asta. Oamenii sunt nevoiți să plătească mai mult pentru confortul la mare, la munte sau la orice masă în oraș.

Lista scumpirilor este lungă. Tot astăzi s-au scumpit și biletele de tren. Acesta vor avea o majorare de 20%.

Astfel, dacă vreți să mergeți de la București la Brașov, va trebui să plătiți 54 de lei, față de 44 de lei cât era până acum.

În cazul rutei București-Constanța, trebuie să scoateți din buzunar 67 de lei, față de 55 de lei cât era până la 1 iulie.

Citește si: VIDEO- Prețuri mai mari pentru vacanțele în Grecia. Românii se plâng că dau mai mulți bani la plajă și la taverne

Scumpirile au loc din cauza creșterii combustibilului, dar și a electricității, precum și a pieselor de schimb.

Trebuie să știți că dacă vă achiziționați bilete online dus-întors, dar și cu o anticipare de 10 zile, atunci puteți beneficia de reducere la transportul feroviar.

Citește si: Locuințe sigure și confortabile la preturi accesibile!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si