Mii de turiști, din toate colțurile țării, vor circula cu trenul, în minivacanța de 1 Mai. CFR Călători a anunțat că va suplimenta numărul vagoanelor către litoral, dar și către stațiunile de la munte. Pentru mulți români, această variantă de călătorie este mai ieftină, dar și mai rapidă decât mașina sau autobuzul.

Citește și: Minivacanță 1 mai 2023. Câte zile libere vor avea angajații din România la începutul lunii mai?

Cât costă un bilet din București până în Brașov

Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D: Trenul este cea mai rapidă metodă pentru mulți turiști de a călători până la munte. De exemplu, cei care vin din București până la Brașov fac în jur de două ore și jumătate cu trenul, iar prețul unui bilet este de 59 de lei.”

Dar până să plece în concendiu mulți turiști își calculează bugetul în cel mai mic detaliu. Scumpirile din ultimul an i-au făcut pe mulți să se gândească de două ori înainte să își planifice vacanța. Un studiu recent arată anul trecut 23% dintre români nu au mers în concendiu. În plus, jumătate dintre cei care au avut vacanță nu și-au permis un sejur mai lung de patru nopți.

”Anul trecut mi-am dorit un concendiu, că n-am mai fost de 20 de ani și am fost un weekend la mare. Pentru mine, vacanțele înseamnă plimbări pe munte, de o zi, de maxim două.”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Schimbarea o resimt și proprietarii unităților de cazare. La o pensiune de trei stele din centrul Brașovului camerele pentru minivacanța de 1 Mai au fost rezervate pentru perioade scurte.

Denisa Dogaru, proprietar pensiune: ”Nu ne-am așteptat în perioada aceasta, de 1 Mai, să avem și clienți care vor să stea doar o noapte. Am observat că nu s-au ocupat toate camerele cu aceste pachete de două, trei nopți.”

Pentru o noapte de cazare, într-o cameră dublă, turiștii trebuie să plătească 250 de lei. Camera pentru patru persoane se închiriază cu 400 de lei pe noapte. La parterul pensiunii a fost amenajat și un restaurant, iar clienții care se cazează aici primesc o reducere de 10% la nota de plată din local.

Studiul realizat pe paltforma ”Destinația Anului” mai arată că Brașovul este cel mai vizitat județ, în scop turistic, urmat de Constanța, Sibiu și Maramureș.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si