Italia se află la al doilea val de căldură toridă în această vară. Orașele italienești Roma, Rieti, Florenţa, Frosinone, Latina, Perugia și Bologna se vor afla sub cod roșu de căldură, inclusiv miercuri.

Italia, sub cod roșu de caniculă

Codul roșu de căldură este atât de sever, încât ar putea afecta persoanele sănătoase și active, potrivit cotidianul.ro.

Canicula va dura toată săptămâna, fiind așteptate temperaturi și de peste 40 de grade Celsius.

Citește și: Val de caniculă în România

Potrivit unui studiu realizat de oameni de ştiinţă de la Institutul francez de sănătate şi cercetare medicală (Inserm) şi de la Institutul pentru sănătate globală din Barcelona (ISGlobal), peste 18 mii de persoane au murit în Italia vara trecută din cauza caniculei.

Citește și: Capitala va fi lovită de un val extrem de căldură

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Același studiu publicat luni în jurnalul ştiinţific Nature Medicine mai menționează că Italia a înregistrat cel mai mare număr de decese provocate de canicula care a pus stăpânire peste Europa anul trecut. În total, 18.100 de persoane au decedat vara trecută în Italia din cauza căldurii.

Citește și: VIDEO- Alertă de caniculă în România. Meteorologii au anunțat temperaturi de peste 37 de grade la umbră

Temperaturi de peste 40 de grade Celsius în Spania

Nici Spania nu scapă de caniculă. Țara se confruntă cu al doilea val de căldură din această vară, începând de duminică. Luni, 10 iunie, spaniolii s-au confruntat cu temperaturi de 43 de grade Celsius, în unele zone din Granada, iar marți există posibilitatea ca 13 comunități să fie expuse riscului din cauza temperaturilor uriașe, potrivit stiridiaspora.ro.

De asemenea, se prognozează ca restul săptămânii să aibă parte de aceeași situație, iar temperaturile ridicate să ajungă și în arhuipeleaguri, unde căldura nu este atât de ridicată. 

Citește și: Mii de bucureșteni rămân fără apă caldă! Zonele vizate de anunțul făcut de Termoenergetica

Schimbările climatice ar putea influența temperaturile ridicate din această vară. 

Jose Miguel Viñas, meteorolog Meteored, a declarat pentru publicația 20minutos că: „ Această creștere a temperaturilor căpătă o magnitudine din ce în ce mai mare. Există destul de multe indicii ale schimbărilor climatice reflectate în modul anormal în care se comportă atmosfera în ultima vreme".

Citește și: Val de căldură extremă! Europa se află sub cod roșu de caniculă, cu temperaturi de 44 de grade Celsius

Alerte de caniculă în aproape toată Spania

Chiar dacă s-au înregistrat temperaturi de 43 de grade Celsius în Granada, de astăzi, 11 iunie, temperaturile ar putea să crească în majoritatea țării. Teruel, Zaragoza și Albacete

vor fi în alertă roșie din cauza temperaturilor care ar putea ajunge la 43 de grade Celsius. Astfel, 13 comunități autonome sunt în pericol din cauza temperaturilor ridicate. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii, anunțat în sudul și sud-estul Transilvaniei și local în Muntenia. Avertizarea este valabilă până sâmbătă dimineața

Potrivit stiridiaspora.ro, regiunile Mallorca, Girona, Lleida, Madrid,  Murcia, Navarra, Alicante, Valencia, Ciudad Real, Cuenca, Guadalajara, Toledo, Huesca, Almería, Córdoba, Granada, Jaén, Málaga și Sevilla, Barcelona, ​​Tarragona, Castellón, Ibiza și Formentera, Huelva, Cádiz,  Gran Canaria, Fuerteventura și Tenerife sunt sub cod galben, iar temperaturile se vor situa în jurul a 37 de grade Celsius.

Citește și: VIDEO- Furtuna Poly a provocat haos asupra traficului aerian și feroviar din Olanda. O persoană a decedat

Pe timpul nopții, marți și miercuri, temperaturile nu vor scădea sub 25 de grade Celsius.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si