Guvernul anunță noi ajutoare financiare pentru angajații și firmele afectate de criza din valul doi al pandemiei de coronavirus. Este vorba în sepecial de indemnizaţia de şomaj tehnic şi de aplicarea programului flexibil de muncă, în domeniile afectate de restricțiile impuse de Guvern.  

Citeste si: VIDEO- Turismul, din nou în pragul colapsului. Angajați în șomaj

Se dau bani în criza din valul doi al pandemiei. Guvernul pregătește o Ordonanță de urgență

"A fost propus un proiect de ordonanţă de urgenţă, iniţiat de Ministerul Muncii, care priveşte aplicarea măsurilor de sprijin pentru companiile şi angajaţii afectaţi de pandemie, cu şase luni, până la 31 iunie 2021. Vorbim atât de indemnizaţia de şomaj tehnic, cât şi de aplicarea programului flexibil de muncă. Practic, prin această ordonanţă de urgenţă, măsurile de sprijin adoptate de Guvern în perioada stării de alertă pot fi prelungite la 31 iunie 2021 pentru domeniile unde există în continuare restricţii privind desfăşurarea activităţilor sau pentru companiile care solicită program flexibil de muncă pentru angajaţi", a declarat Dancă.

Guvernul Orban alocă bani pentru susținerea angajaților și firmelor afectate de valul doi al pandemiei COVID

Statul a alocat în acest an 1,23 miliarde lei pentru servicii sociale, iar până la 31 octombrie s-au cheltuit 1,17 miliarde lei, însă judeţele au folosit sumele de la bugetul de stat fără a asigura partea de 40% din venituri proprii şi TVA de echilibrare, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Avertismentul medicului Streinu-Cercel: „Nu vă mai salutați cu pumnul”

Câți bani sunt alocați firmelor mari

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunțat la începutul lunii octombrie începerea programului guvernamental pentru susţinerea companiilor mari, destinat firmelor cu cifră de afaceri de peste 20 de milioane de lei.

Companiile au posibilitatea să se înscrie în program până la finalul lunii noiembrie.

Plafonul alocat programului de susţinere a companiilor mari este de 8 miliarde de lei, cu efect de multiplicare în economie de aproape 28 de miliarde de lei.

"Am anunţat de la început că şi companiile mari din România vor beneficia de condiţii similare cu IMM-urile. Sunt trei măsuri importante aprobate. O garanţie în numele şi contul statului pentru companiile afectate de pandemia Covid care acoperă în proporţie de maximum 90% necesarul de garantare pentru credite noi şi credite acordate de către bănci comerciale pentru realizarea investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţii curente a companiilor beneficiare", a spus ministrul de Finanțe.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Florin Cîțu a precizat la momentul respectiv că Guvernul a învăţat din experienţa cu banii acordați IMM-urilor şi va cumula creditele de investiţii cu cele de susţinere a activităţii curente, de capital de lucru.

Contractele de muncă, semnate electronic

Executivul a dezbătut în primă lectură, în şedinţa de joi seară, un proiect de ordonanţă de urgenţă privind introducerea semnăturii electronice în contractele de muncă.

"Este încă un pas în digitalizarea relaţiilor dintre instituţiile statului şi cetăţeni", a explicat şeful Cancelariei prim-ministrului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si