În regiunea canadiană New Brunswick, numărul persoanelor afectate de o afecțiune misterioasă a creierului, potențial mortală, continuă să crească.

Citește și: Visul Andreei s-a spulberat, la nici 19 ani. Aceasta suferă de o formă gravă de cancer. Tânăra își dorea să dea Bacalaureatul și să devină cel mai bun artist

Simptome neurologice precum halucinații, pierdere musculară, probleme de vedere, pierderea memoriei și mișcări anormale au fost observate încă din 2015 la un grup mic de pacienți, ajungând ulterior la 48 de cazuri.

Dar unii experți în sănătate din regiunea vizată spun că numărul de persoane cu această afecțiune este mult mai mare- poate depăși 200, conform NY Post.

Simptome asemănătoare demenței la tineri

Un număr neobișnuit de mare dintre aceste cazuri sunt la tineri, care nu prezintă de obicei simptome sau semne asemănătoare demenței și alte probleme neurologice.

Citește și: Un YouTuber a anunțat că a găsit o „peșteră ascunsă” lângă Zona 51 din deșert și apoi a dispărut în mod misterios

„Sunt deosebit de îngrijorat de creșterea numărului pacienților cu sindrom neurologic cu debut tânăr și precoce”, a scris neurologul dr. Alier Marrero într-o scrisoare din 30 ianuarie 2023 adresată autorităților din New Brunswick.

Citește și: A fost dezvăluit secretul din spatele a sute de iluzii optice. Cum este păcălit, de fapt, creierul

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Pălăria Melaniei, pantaloni scurţi şi lenjerie: obiectele vestimentare cele mai comentate la învestitura lui Trump. „Aproape a zburat”- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Medicul Alier Marrero a tras primul semnalul de alarmă

Medicul Alier Marrero a tras primul semnalul de alarmă

Decese cauzate de un sindrom neurologic cu cauză necunoscută

„În ultimul an, am urmărit 147 de cazuri, cu vârste cuprinse între 17 și 80 de ani. Dintre acestea, 57 sunt cazuri cu debut precoce și 41 sunt cazuri cu debut tânăr”, se spune în scrisoarea lui Marrero, potrivit Toronto Star.

Începând cu 2021, au existat nouă decese atribuite bolii misterioase, a raportat Daily Mail. Dar o investigație guvernamentală, care considera toxinele de mediu drept cauză, a fost închisă brusc în 2021.

Agenția guvernamentală Public Health New Brunswick a declarat în raportul său final din februarie 2022 că nu există, de fapt, „nicio dovadă a unui grup de sindrom neurologic de cauză necunoscută”, potrivit podcastului Canadaland.

„Oamenii care făceau parte din acest grup prezentau simptome care variau semnificativ de la caz la caz și nu existau dovezi ale unei boli comune comune sau ale unui sindrom de cauză necunoscută”, au scris autorii raportului, adăugând că „a fost, prin urmare, concluzionată. ancheta ” în această chestiune.

Pesticidele din agricultură, o posibilă explicație

Dar Marrero și susținătorii pacienților nu renunță și mulți bănuiesc că tulburarea poate fi legată de utilizarea pesticidelor în provincia în principal rurală.

Glifosatul – un ierbicid folosit în agricultură, industria forestieră și în grădinărit – a intrat în atenția medicilor neurologi.

În scrisoarea lui Marrero, el a avertizat că testele recente de laborator pe pacienți au arătat „semne clare de expunere” la glifosat, precum și la alți compuși legați de ierbicide, potrivit The Guardian.

Marrero a remarcat, de asemenea, că prezența glifosatului ar putea fi legată de înflorirea algelor albastre-verzi în sursele de apă.

Citeste si: Ce a pățit mama Geta? Getuța i-a trimis un pachet cu bunătăți mamei sale! "Dumnezeu să-ți dea sănătate și să te ferească de rău!"- kfetele.ro

Citeste si: Cât de implicat este George Burcea în creșterea fetițelor sale? Actorul a uimit pe toată lumea cu aceste imagini- VIDEO- radioimpuls.ro

Citeste si: Donald Trump a tăiat tortul cu o sabie și a dansat pe „YMCA” la balul inaugural de pe Capitol Hill- antena3.ro

Glifosatul conține fosfor care poate stimula înflorirea algelor albastre-verzi, un tip de cianobacterie care poate îmbolnăvi oamenii și ucide animalele, inclusiv animalele de companie.

Avocații insistă că numărul real de cazuri este de cel puțin 200, iar unii dintre pacienți au fost testați pozitiv pentru multiple toxine din mediu, inclusiv glifosat, la niveluri de până la 40 de ori mai mari decât limita medie, a mai raportat Toronto Star.

Unele asociații de pacienți se întreabă dacă presiunea din partea industriei chimice sau a altor grupuri de interese ar putea fi în spatele unei decizii politice de a închide cazul.

Dar ei nu renunță: un grup dedicat de pacienți din New Brunswick și familiile lor îndeamnă guvernul federal și provincial să efectueze o investigație la scară largă asupra tulburării neurologice care continuă să se extindă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si