După aflarea veștii, liderii sindicali au lansat un avertisment.

Citeste si: Câte vacanțe vor avea elevii în următorul an școlar! Ministrul Educației vrea două vacanțe de Paște

Citeste si: Ministerul Educaţiei propune extinderea programului pilot ”Masă caldă”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată- wowbiz.ro

Citeste si: “Ministrul în chiloţi” a fost numit secretar de stat la Ministerul Sănătăţii! Fostul fotomodel Andrei Baciu i-a şocat pe români acum 4 ani!

Se închid școlile: Anunțul făcut de sindicaliștii din învățământ în urma deciziei luate de Guvernul Orban
Se închid școlile. Elevii și părinții încep anul nou cu o veste neașteptată. Școlile ar putea fi închise în această săptămână, în urma unei măsuri luate de Guvernul Orban.

Guvernul a anunțat îngheţarea sporurilor şi interzicerea detaşărilor

Se închid școlile. Guvernul a anunțat îngheţarea sporurilor şi interzicerea detaşărilor de la privat la stat, iar această ultimă măsură ar putea duce chiar și la închiderea mai multor unități de învățământ, a avertizat Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret.

„În condiţiile în care Guvernul şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării nu vor găsi o soluţie de urgenţă, riscăm ca în multe unităţi de învăţământ să nu se poată acorda salariile, deoarece o parte dintre contabili erau detaşaţi din mediul privat.

În plus, ne putem trezi cu unităţi de învăţământ care vor rămâne închise săptămâna viitoare, deoarece nu vor mai avea bucătari, şoferi de microbuz şcolar sau fochişti.

Citeste si: VIDEO| Elev snopit în bătaie de colegi: „Au sărit toți la mine și mi-au dat”

FSE ‘Spiru Haret’ nu a susţinut niciodată practica detaşărilor pe posturile didactice auxiliare şi nedidactice însă, în situaţia actuală, considerăm că Guvernul ar trebui să ofere un timp rezonabil pentru organizarea concursului pentru ocuparea locurilor de muncă vacante”, a spus Marius Nistor.

Se închid școlile. Comunicatul Ministerului Educației nu a întârziat să apară

”Rezultatele raportului realizat de către Inspectoratele Școlare Județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București evidențiază că numărul posturilor care se vor vacanta prin aplicarea prevederii menționate anterior reprezintă 1,53% din numărul posturilor didactice auxiliare și nedidactice din sistemul de învățământ preuniversitar.”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației, după anunțul lui Marius Nistor că se închid școlile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si