Se spală de Moșii de vară 2021? Cu ocazia acestei mari sărbători, pe 19 iunie 2021, credincioșii trebuie să respecte mai multe tradiții și obiceiuri. Sâmbăta Morților este una dintre cele mai mari sărbători ale verii, înainte de Rusalii.

Am selectat mai jos pentru dumneavoastră ce nu se face de Moșii de vară 2021.

Se spală de Moșii de vară 2021? Răspunsul bisericii

Tradiția spune că nu trebuie să munciți de Moșii de vară 2021. Cei care încalcă această regulă nu vor mai avea spor la lucru. Astfel, nu este recomandat nici să spălați în ziua Moșilor de vară.

Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții[Sursa foto: pixabay.com]

Citeste si: Moşii de vară 2021 dată. Ce se face în Sâmbăta Morților? Puțini credincioși știu

O altă superstiție spune că, în seara de sâmbătă, nu este bine să mergi la fântână sau să treci printr-o răscruce de drumuri izolată, fiindcă se spune că pe acolo trec duhurile rele.

Ce nu trebuie să faci de Moșii de vară

Nu trebuie să dormi într-o altă casă de Moșii de vară. Femeile nu au voie să tricoteze sau să toarcă de Moșii de vară, pentru că toţi colacii daţi de pomană nu vor ajunge la cei pomeniţi, mai spune tradiţia.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții[Sursa foto: pixabay.com]

Citeste si: Reţetă colivă pentru Moşii de vară 2021. Cum se prepară corect

Se mai spune că, dacă plouă în ziua Moşilor de vară, recolta anului va fi foarte bogată.

Rugăciune pentru Moșii de vară 2021

Doamne lisuse Hristoase, Judecătorul meu Prea drept! Cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. De aceea, Te rog în această zi, în care de Iosif și de Nicodim pus fiind în Mormânt, Te-ai pogorât în iad cu Sfântul și Îndumnezeitul Tău suflet și de acolo ai depărtat

întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale și ai adus bucurie nespus de mare strămosilor noștri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită și i-ai suit în răi.

Citeste si: Moșii de vară 2021. Ce se împarte de Sâmbăta Moților. Tradiții și obiceiuri

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții[Sursa foto: pixabay.com]

Moșii de vară 2021. Ingroapă păcatele mele și cugetele mele cele rele și viclene, că să piară din mintea mea și să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor mele, și suie mintea mea la cer, că să mă bucur de Față Ta. Așa, Doamne, primește umilită mea rugăciune că o tămaie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pe Cruce pironit între doi tâlhari, și de durerile Tale cumplite i s-a rănit inimă; care impreună cu ucenicii și cu mironosițele Te-au pus în mormânt, care a treia zi Te-au văzut înviat din morți și la inăltarea Ta Te-a văzut suindu-Te de la pămant la cer, însoțit de Sfinții Tăi Îngeri.

Citeste si: Moşii de vară 2021: Pe ce dată este Sâmbăta Morţilor şi ce se dă de pomană?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si