Close sidebar
Close sidebar

Se zguduie Cercul de Foc al Pacificului. Trei cutremure s-au produs in largul coastelor statului Filipine

Trei seisme au avut loc sambata in Filipine si au provocat pagube materiale si panica in randul turistilor, care au fugit dintr-un centru de plonjari foarte frecventat in apropiere de Manila, au anuntat oficiali si martori, relateaza AFP.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Nicio victima nu a fost semnalata. Primul seism- cu magnitudinea 5,5, a avut loc la ora locala 15.08 (10.08, ora Romaniei) si a fost urmat de alte doua, potrivit Institutului american de geofizica USGS.

Jurnalisti AFP au vazut locuitori din capitala fugind din imobile de birouri in centrul financiar.

Citeste si: Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Porphyrion: Cele mai mari jeturi care erup dintr-o gaură neagră observate vreodată. Sunt de 140 de ori mai lungi decât Calea Lactee- antena3.ro

Cutremurul a fost resimtit mai ales la Mabini, un complex balnear situat la sud de Manila, celebru pentru fauna marina si recife de corali.

”Eram in piscina, unde participam la un curs de plonjari, cand pamantul a inceput sa se clatine(...).

Am inceput toti sa fugim. Placi de beton au inceput sa cada ”, a declarat pentru AFP un turist filipinez, Arnel Casanova, in varsta de 47 de ani, contactat telefonic.

Filipinele se afla pe Centura de Foc a Pacificului, o zona in care se intalnesc placi tectonice, ceea ce conduce la o frecventa activitate seismica si vulcanica scrie news.ro.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 s-a soldat cu 220 de morti in octombrie 2013, pe insulele din centrul arhipelagului.


 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI