Close sidebar
Close sidebar

Sebastian, tanarul de 17 ani care a murit in urma unui accident petrecut in pivnita Manastirii Putna, putea fi salvat! E convingerea tatalui indoliat

Barbatul spune ca fiul sau ar fi avut o sansa daca monahii ar fi chemat Ambulanta, in loc sa-l tina intr-o chilie, in speranta ca-si va reveni. Cum comenteaza conducerea manastirii tragedia care a socat o tara intreaga, vedeti in urmatoarele momente!

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

COSTEL LUNGU- tatal -  Trebuia adus direct aici... Ar fi avut o sansa. Da. Elicopterul. Da. O sansa. De la spital v-au spus asta? Da.6

Isi ia fiul, in sicriu, de la morga, in loc sa-l stranga in brate, iar de vina- spune barbatul- sunt cei de la manastire. Sebastian nu era singur in liftul care i-a adus moartea, si totusi cum de nimeni n-a anuntat ambulanta dupa accident?

"Trebuia sa fii sunat ei la ambulanta din prima? Normal ca... Daca s-a intamplat si a fost cineva de fata, nu era nimeni si-l gasea dupa un timp... Era explicabil, dar daca zic ca mai erau 4 colegi si un domn calugar sau cine mai era acolo... Dar daca s-a intamplat acolo pe moment, trebuia adus direct aici."

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

De ce nu s-a procedat ca-n toate cazurile? Conducerea Manastirii explica intr-un comunicat postat aseara pe internet.

"Imediat a fost anuntat doctorul Sebastian Catalin Mircea, calugar la manastire, care este medic de familie si care acorda primul ajutor in situatii de urgenta medicala.

Acesta a constatat ca tanarul era echilibrat hemodinamic si respirator. Sebastian Lungu s-a deplasat la spatiul de cazare, a stat in pat circa 20 de minute, apoi a mers, pe picioarele lui, si a mancat putin. in toata aceasta perioada, a fost insotit de parintele medic."

Rana lui Sebastian era insa prea grava ca sa fie tratata cu comprese reci!

"Ierodiaconul Sebastian a constatat ca Sebastian Lungu manifesta tulburari de vorbire si de coordonare motorie, specifice accidentului vascular ischemic sau a unei tulburari neurologice, si a sunat la Spitalul din Radauti.

(...) A fost informat ca la Spitalul din Radauti nu functioneaza computer tomograful, care era strict necesar pentru diagnostic si tratament. De aceea, la 11.20, ierodiaconul Sebastian a plecat cu masina la Spitalul Judetean Suceava, unde au ajuns la ora 12.45."

Dupa aproape 3 ore de la accident, medicii suceveni care l-au preluat imediat pe baiat au descoperit ca are artera carotida sectionata si l-au trimis, dupa alte doua ore, cu o ambulanta spre Iasi.

Acolo, Sebastian al carui singur vis era s-ajunga preot, s-a stins pe patul de spital. Daca putea fi salvat sau nu, doar ancheta autoritatilor ar putea stabili. Pana la o concluzie, tatal baiatului se gandeste sa dea in judecata conducerea Manastirii Putna.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI