Cum va fi vremea in iunie 2018

"Pentru prima luna  verii, anticipam valori medii lunare a temperaturilor mai ridicate decat in mod obisnuit. in sud-est, sud si vest si in rest valori normale. Observam o tendinta de cantitati de precipitatii sub norme, in special in Dobrogea, sudul Campiei Romane.

Este posibil aici, unde regimul va fi unul mai ridicat, asociat cu o tendinta spre deficit in aceasta zona sa vorbim de seceta.

Iunie este cea mai ploioasa luna a anului si a verii. si in aceasta luna sa avem aceasta alternanta de perioade intre vreme calda si apoi instabilitate accentuata. Iunie aduce si zile mai ploioase in care cantitatile de precipitatii pot genera situatii de natura hidrologica. Capacitatea de inmagazinare in sol este mai redusa", a explicat Elena Mateescu, sefa ANM.

Cum va fi vremea in iulie 2018

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decat normal, indeosebi in regiunile sudice, sud-estice şi vestice.

"Luna lui cuptor confirma ceea ce estimam, temperaturile medii sunt in crestere. Observam valori mai mari.

Cele mai ridicate ne asteptam sa se inregistreze in Dobrogea, Banat si Crisana. Chiar si in Moldova si centru, exceptand munte sa avem valori apropiate de norme. Valorile de precipitatii reduse. Cele mai reduse urmeaza sa fie in Dobrogea, zona sudica din Muntenia si Oltenia", a mai declarat Elena Mateescu la Romania TV.

Cum va fi vremea in august 2018

Temperaturile medii vor continua sa se situeze peste norma climatologica, in cea mai mare parte a tarii.

August pastreaza semnalul peste norme si nu in ultimul rand precipitatii spre deficit. O vara calduroasa, dar si instabila. Norii de furtuna ne aduc grindina.
Precipitatiile totale lunare vor fi deficitare in toate regiunile.In august, va fi cald in cea mai mare parte a tarii, iar ploile vor fi sub norma, dar vor aparea furtuni scurte şi purtenice.

Temperatura medie lunara a aerului va avea valori apropiate de norma climatologica in regiunile nordice şi centrale şi mai ridicate in restul teritoriului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si