Uruguay, una dintre țările cu cele mai mari resurse de apă în America de Sud, se confruntă acum cu o criză a apei potabile. Rezervorul din spatele celui mai mare baraj din Uruguay, Paso Severino, folosește mai puțin de 2% din întreaga capacitate. Peisajul pare desprins acum din filmele de groază, iar cei care mai îndrăznesc să viziteze locul rămân șocați de imaginile dezolante.

Citește și: VIDEO- Turiștii de pe litoral, mai prudenți la ce mănâncă. Mai multe persoane au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Mai greu este pentru locuitori, care își pun sănătatea în pericol pentru o gură de apă. Trei ani consecutivi de secetă aproape că au golit rezervorul de apă dulce, iar în încercarea de a face față situației, autoritățile au început să combine apa cu cea din râul Rio de la Plata, care are o salinitate ridicată.

Guvernul va oferi apă îmbuteliată pentru 500.000 de oameni

Îngrijorarea i-a făcut pe locuitori să nu mai bea apă de la robinet. În acest sens, Guvernul a anunțat că va oferi apă îmbuteliată gratuită pentru peste 500.000 de persoane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si