Close sidebar
Close sidebar

Secretele lui Ilie Bolojan, primarul care a transformat Oradea intr-un obiectiv turistic cu fonduri europene!

Secretele lui Ilie Bolojan! Vezi cum a reuşit să pună Oradea pe harta turismului internaţional!

Lili Lascar,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Invitat special la Conferinţa Naţională a Industriei Ospitalităţii- Ediţia a treia, care a avut loc miercuri, la un hotel din centrul Capitalei, Ilie Bolojan, primarul care a transformat Oradea într-un oraş european în adevăratul sens al cuvântului, din ce în ce mai apreciat de turiştii români, dar şi de cei străini, a dezvăluit o parte din secretele reuşitei lui.

Dacă aţi fost de curând la Oradea sau aveţi cunoştinţe proaspăt întoarse din oraşul cu iz occidental ştiţi exact ce impresie extraordinară şi senzaţie că "se poate şi în România" îţi creează acel tărâm colorat, curat şi ordonat, unde nimic nu pare lăsat la voia întâmplării.

Citeste si: Oradea, orașul din România cu cei mai mulți turiști, urmează să devină stațiune turistică de interes național!

Secretele lui Ilie Bolojan! "Lucrăm la extinderea spațiilor pietonale, la refacerea fațadelor; nu permitem tonete sau chioșcuri în zona centrală"

Primăria vrea să dezvolte orașul, dar nu primăria o face, ci companiile. Și atunci primăria creează condiții ca firmele să dezvolte orașul cu viteză mai mare sau mai mică. În Oradea, încercăm să ne diferențiem și atunci zona centrală și istorică sunt cele care contribuie, iar restaurantele sunt o componentă importantă.

Noi nu suntem o primărie populară, pentru că încercăm să influențăm contextual și să fim parteneri cu firmele. Lucrăm la extinderea spațiilor pietonale, la refacerea fațadelor; nu permitem tonete sau chioșcuri în zona centrală. Nu e corect față de restaurante și față de cei care refac fațadele. Am impus orare obligatorii și trebuie să fim exact ca mall-urile. Încercăm ca toate spațiile să fie deschise. De exemplu, dacă nu îl ai deschis 11 luni pe an, ți se majorează impozitul cu 50%.
Încercăm un mix de funcțiuni, întrucât doar restaurantele nu pot susține singure, și încurajăm să fie zona de centru ca un mall. Organizăm evenimente.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Oradea și Brașov, cele mai căutate orașe din România de către turiști!

Avem o asociație de promovare a turismului din care fac parte restaurantele și hotelurile. Nu noi administrăm, ci această asociație. Iar noi, cu un buget de 1 milion de euro, încercăm să facem evenimente. Iar cei care fac parte din asociație le aprobă sau nu. Astfel, banii care ar putea fi cu scop electoral sunt cenzurați de profesioniștii în domeniu.
Dacă primarul vrea ca primăria să aibă un oraș la dispoziție va supra-reglemeta. Dacă văd funcționarii că primarul e ca o vamă de interior, se comportă și ei la fel. Dacă primarul înțelege că un oraș are primăria la dispoziție, el luptă ca ea să lucreze instituțional, să fie un partener pentru cetățeni și agenții economici. De aici decurg comportamente. E importantă și suprapunerea de competențe. Când domenii întregi sunt în responsabilitatea mai multor aurtorități, pe fondul fugii de responsabilitate toată lumea se acoperă. Există tendința funcționarilor de a nu risca nimic", a declarat Ilie Bolojan, fericitul primar al unui oraş de poveste.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

foto: instagram visit_oradea

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI