Oradea, orașul din România cu cei mai mulți turiști, urmează să devină stațiune turistică de interes național!
Oradea, orasul cu mai multi turisti decat locuitori, urmeaza sa devina statiune turistica de interes national.
Si nici nu e de mirare. Este localitatea din Romania care a atras cele mai mult fonduri europene. Aici, chiar si muncitorii care reabiliteaza centrul orasului sunt adusi din Italia.
Oradea este un oras care s-a transformat radical in ultimii zece ani. Edilii au atras zeci de milioane de euro din fonduri europene si au schimbat fata orasului.
Citeste si: Îți dorești un weekend plin de răsfăț și relaxare? Băile Felix e destinația de vis care îți oferă asta!
Investitiile sunt vizibile la tot pasul si au atras vizitatori record atat din tara, cat si din strainatate. Acesti muncitori italieni pun piatra adusa tot din Italia in piata centrala a orasului.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
"Este frumos. Reabilitarea cladirilor este superba. Este frumos sa cunosti istoria acestei tari si a orasului.", este parerea oamenilor.
Autoritatile locale sunt convinse ca orasul intruneste toate criteriile pentru a deveni statiune turistica de interes national.
Citeste si: Londra este mai aproape de un Brexit dur decat de o iesire controlata din Uniunea Europeana
"In anul 2018 am avut peste 250 de mii de turisti, mai multi decat locuitorii Orasului. Avem o crestere de 12% a numarului de turisti.", explica Anca Sas, purtator de cuvant Primaria Oradea
Edilii au investit deja 250 de milioane de euro in modernizarea orasului.
Urmeaza proiecte in valoare de 300 de milioane de euro, in mare parte bani europeni. Investitiile vor fi facute in pasaje subterane pentru fluidizarea traficului, autobuze hibrid si reabilitarea termica a doua spitale.De altfel, Oradea a fost inclusa in ultimul videoclip de prezentare al Romaniei, facut public recent de Ministerul Turismului. Cetatea, Bazilica Romano-Catolica, Teatrul Regina Maria si o panaroma peste raul Crisul Repede sunt obiectivele promovate.
Odata atestati ca si statiune turistica, orasul poate accesa o serie de finantari atat europene, cat si, eventual, guvernamentale, care sunt dipsonibile doar pentru aceste tipuri de localitati.
Acum, documentatia urmeaza sa fie depusa la ministerul turismului.