Close sidebar
Close sidebar

Secretele piramidei de la marginea municipiului Pitesti, ridicata de comunisti. Putini stiu ca aici a avut loc un experiment unic

Constructia bizara din municipiului Pitesti, ridicata in perioada comunista, zace ruginita la marginea orasului. Putini sunt insa cei care stiu ce rol avea aceasta constructie stranie.

,


DISTRIBUIE
acest articol

„Este o piramidă de metal şi sticlă. O copie fidelă a Marii Piramide a lui Keops, la scara 1 pe 10. A fost ridicată în anii '80 ai secolului trecut. Şi are o poveste incredibilă. O poveste despre mintea umană care provoacă necunoscutul, despre minuni ştiinţifice şi fenomene la limita cunoaşterii“, spune Cristian Cocea, în volumul „Ghidul României misterioase“, potrivit adevarul.ro.

Constructia este de fapt o statie de epurare biologica, pentru ape reziduale, care folosea nufarul egiptean. Planta avea puterea de a fixa sedimentele, iar biomasa rezultata urma sa ingrase pamanturile de la Albotam, se mai scris in acelasi volum.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică „unică”, în Franța: „Thorin” poate explica de ce au dispărut Neanderthalienii de pe fața Pământului- antena3.ro

Mariora Godeanu, şefa unui colectiv de cercetare la Institutul Central de biologie, a primit aprobare pentru infiintarea acesteia. Statia de epurare a fost consruita sub forma de piramida pentru ca ea era pasionata de piramide.

Se spune ca cercetarile care s-au desfsurat in piramida erau promitatoare. Mai mult, cei care lucrau aici se simteau foarte bine, ba chiar s-au vindecat in mod miraculos. Piramida a ramas in paragina dupa Revolutie.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI