Close sidebar
Close sidebar

Secretul carnatilor de casa, direct de la gospodarii care taie porcul de ani de zile! Asa se fac. Sunt deliciosi si simplu de preparat

Nu mai e mult pana la Craciun iar gospodarii se pregatesc de zor pentru o masa copioasa. Asa ca s-au pus pe taiat porcii crescuti in curte si pe pregatit tot felul de bunatati de casa. Nea Ilie nu -si mai vede capul de treaba zilele acestea. Asa ca si-a chemat un prieten care sa-l ajute la taiatul porcului. ##VIDEO38710##

,


DISTRIBUIE
acest articol

Fiecare etapa a ritualului trebuie stropita cu palinca iar gospodarul nostru stie sa-si cinsteasca ajutoarele


Dupa ce Ghita a fost curatat si spalat, Nea Ilie incepe sa imparta carnea in functie de bucatele pe care le va pregati sotia sa pentru Sarbatori.

"Astea le luam  si le vom face racitura, de obicei se face la Anul Nou, sunt care fac si la Craciun. Asta va fi un ciolan, aici facem o gaura, bagam carligul, il agatam in fum", spune Nea Ilie.

Incet ,incet, porcul este transat iar Nea ilie se apuca de facut carnati.

Citeste si: Cod galben de ceață densă și risc de ghețuș în 10 județe din România! Atenționarea este valabilă în această dimineață- kanald.ro

Citeste si: Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…”| EXCLUSIV- wowbiz.ro

Citeste si: Augustin Zegrean explică ce se întâmplă după renumărarea voturilor. Turul doi ar putea fi organizat cu alți candidați- antena3.ro

Secretul carnatilor de casa consta in cantitatea de carne proaspata folosita.Asa ca,  gospodarul nostru alege bucatile cele mai potrivite si le  toaca.

"Am portionat carnea, sunt aproximativ 4 portii. Si punem la fiecare portie cate  o mana de  usturoi".


Se pune apoi sare, cate un pumn pentru fiecare portie   si condimente

Boia de ardei dulce, sau s epoate pune si iute si aum punem piper in functie de care este mai aspru sau mai putin eu pun mediu cam o mana. 

Odata puse   toate ingredientele necesare  se trece la o alta etapa 
Trebuie  framatat bine, sa fie bine omogenizat, amestecat, cum zicem noi.



Imediat ce carnea este gata pregatita,  nea Ilie  trece la cea mai usoara etapa. Are si o masinarie speciala unde pune compozitia

Punem matul sau intestinul cum vrei sa -i spui, intestinul subtire se foloseste invartim din manivela si ne iese carnaciorul.

Pentru a  fi sigur ca acesti carnati sunt buni, maramureseanul nostru  se bazeaza pe oaspetii care ii  gusta.

Cand il dai la cineva si il mananca cu pofta esti satisfacut si zici ca ii bun carnatul.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI