In articol:
Nu doar alimentele și ingredientele folosite pentru felurile speciale de la Masa de Revelion sunt periculoase pentru sănătate, ci chiar și ustensilele de gătit care eliberează substanțe nocive în mâncărurile gătite.
Citește și: Aperitive pentru masa de Revelion 2024: Cinci idei simple și de impact
Citeste si: Bani de la stat în 2025 pentru locuitorii de la bloc! Ce condiții trebuie să îndeplinească- wowbiz.ro
"Cu tigăile din inox cred că trebuie să învățăm să gătim puțin diferit. Toată lumea crede că este dificil să lucrezi cu acestea", a explicat la Antena 3 Fabius Antal, specialist în wellbeing.
Potrivit acestuia, nu ai nevoie decât de 10 minute ca să înțelegi că tigaia trebuie puțin încinsă, eventual pus puțin ulei în ea, după care se pun alimentele.
"Chiar dacă se lipește puțin, și îți ia mai mult timp să o cureți, măcar o cumperi o singură dată și o ai toată viața, dar ești sigur că nu mai eliberează o mulțime
Gătit fără riscuri pentru sănătate
Expertul atrage atenția asupra importanței calității materialului și sugerează evitarea tigăilor care au straturi suplimentare, mai ales cele antiaderente, care pot ascunde riscuri pentru sănătate.