Close sidebar
Close sidebar

Secretul lui Arsenie Boca: femeia care a stat 40 de ani langa el si pe care duhovnicul nu a lasat-o sa se omoare

Ucenica lui Arsenie Boca, maica Zamfira isi are locul de veci la Manastirea Prislop, alaturi de mormantul parintelui. I-a fost alaturi timp de peste 40 de ani, din primele zile in care a ajuns la manastire si pana la moartea duhovnicului.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Povestea ei de viata este cutremuratoare. Potrivit unor marturii, a fost salvata de la moarte de parintele Arsenie Boca si, la randul ei, a fost ucenica si “ingerul pazitor” al acestuia.

Maicuta Zamfira, pe numele ei Julieta Constantinescu, a fost unul dintre putinii oameni care i-au stat alaturi parintelui Arsenie Boca pentru aproape toata viata. Relatarile fostilor apropiati ai duhovnicului si marturiile prezentate in documentele si in notele informative pastrate pana in prezent ii dezvaluie o poveste de viata tulburatoare. Maicuta Zamfira a fost “singurul ucenic” al parintelui Arsenie Boca, omul care i-ar fi salvat viata in tinerete.

Zamfira isi are locul de veci la Manastirea Prislop, alaturi de mormantul parintelui Arsenie, pe care l-a urmat in ultimele patru decenii din viata acestuia. S-a nascut in 1925, in Ialomita, si pana la 24 de ani, cand a fost tunsa in monahism, a purtat numele de Julieta. Provenea dintr-o familie saraca si avea doi frati si o sora, totusi a reusit sa finalizaze cursurile unei facultati de Teologie.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

La doar 25 de ani, maica Zamfira a devenit stareta a manastirii Prislop, in momentul in care locul fusese transformat in asezamant de maici.

Mai mult, pe adevarul.ro.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI