Secretul marilor bucatari. Asa faci cea mai buna marinada pentru friptura de Paste
Pentru majoritatea romanilor, atunci cand spun masa de Paste, se gandesc automat si la friptura de miel. Dar nu toti cunosc cum se marineaza corect carnea de miel.
Atunci cand carnea este marinata capata un gust, o culoare si o aroma aparte.
Carnea marinata absoarbe lichidul in care este pusa, iar dupa ce este gatita este mult mai suculenta. in plus, carnea va fi gata mult mai rapid.
Ingrediente:
Vin alb
Ulei de masline
Usturoi (de preferat verde)
Menta
Cimbru
Un pic de busuioc
Foi de dafin
Piper
Boia dulce
Sare
Usturoiul, menta si busuiocul se toaca marunt.
Cantitatea de bait (marinada) trebuie sa fie suficienta pentru imbaierea carnii. Se asaza carnea intr-un vas, de preferinta mai intins (vasele yena sunt excelente), potrivit bucatarulpriceput.ro.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Se toarna baitul peste carne si se trage deasupra o folie de plastic, de aluminiu ori se etanseizeaza cu un capac pentru a sigila vasul si a forta aromele sa se fixeze in carne. Vasul cu carne se pune la frigider.
Cum sa pregatesti carnea de miel ca sa nu miroasa
Preparatele din carne de miel sunt cele mai recomandate la masa eleganta din ziua de Paste. Totusi, unele persoane le evita ori sunt retinute fata de ele din cauza mirosului specific care persista uneori pana dupa gatire. Iata cateva sfaturi simple care va vor ajuta sa reduceti sau chiar sa eliminati in totalitate acest neajuns.
1. Alegeti pe cat este posibil cu stiinta carnea pe care doriti sa o preparati. Cu cat carnea aleasa este mai tanara, cu atat mirosul este mai putin strident iar eliminarea acestuia devine mai simpla. in plus, organismul o va digera si mai usor decat pe cea batrana.
2. Cea mai mare parte a vinii pentru miros o poarta grasimea animala. Eliminati cu cutitul inainte de preparare cat mai mult din surplusul de grasime.
3. Lasati carnea 3-4 ore intr-un litru de apa. Pentru fragezire puteti pregati o marinada in care sa o tineti peste noapte.
4. Gatiti carnea de miel cu multe condimente precum cimbrul, ghimbirul, usturoiul, piperul negru si rozmarinul. Puteti adauga peste carne si o lingurita de suc de lamaie, intrucat efectul este similar cu cel intalnit in cazul pestelui.
Carnea de miel este prezentata uneori ca o sursa de sanatate, alteori ca o adevarata amenintare pentru organismul noastru.
Prima situatie se asociaza cu un consum echilibrat, in vreme ce a doua cu excesul si abaterile de la recomandarile medicilor si nutritionistilor.