Șefa „lacomă” a furat 150.000 de lire sterline (aproape 200 de mii de euro) din fundația de caritate și a fugit în Turcia, potrivit publicației Mirror.

Citește și: Un tânăr a fost preluat de elicopterul SMURD după ce s-a electrocutat la Combinatul de Hârtie şi Celuloză din Drobeta Turnu Severin

Donna Wells a transferat fonduri de la fundația Young Addaction Halton în afacerea unei prietene cu un business privat, înainte de a pleca din țară, au transmis procurorii în fața tribunalului Liverpool Crown.

Citește și: Jaf de zeci de mii de euro! Un român a ajuns în spatele gratiilor în Spania după ce a furat opt kilograme și jumătate de argint pur

Șefa organizației caritabile este dată în urmărire internațională după ce a "sifonat" 150.000 de lire sterline- făcând-o efectiv „în afara afacerii”.

Fugară în Turcia după ce a furat banii tinerilor dependenți

„Lacoma” Donna Wells a fugit din țară în Turcia după ce a pledat vinovată pentru mai multe infracțiuni legate de furtul de anul trecut și nu a mai fost văzută de atunci.

Donna Wells Fugară în Turcia după ce a furat banii tinerilor dependenți

Donna Wells, fugară în Turcia după ce a furat banii tinerilor dependenți

[Sursa foto: Liverpool Echo]

Femeia de afaceri a transferat mii de euro din contul bancar al angajatorului în cel al unei prietene a ei, precum și a transferat numerar și și-a cumpărat tichete cadou folosind cardul de credit al companiei, relatează Liverpool ECHO.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Femeia în vârstă de 40 de ani din Runcorn, Cheshire, a furat un total de 159.862 de lire sterline de la Young Addaction Halton- o organizație de caritate dedicată ajutării tinerilor să se recupereze de dependența de droguri- pe o perioadă de 20 de luni în 2018 și 2019,

dup[ cum au aflat judec[torii de la tribunalul din Liverpool.

Donna Wells Fugară în Turcia după ce a furat banii tinerilor dependenți

Fugară în Turcia după ce a furat banii tinerilor dependenți

[Sursa foto: Liverpool Echo]

Procurorul Simon Christie a spus că Dona Wells s-a alăturat organizației de caritate în 2014 și a fost într-o „poziție de încredere”, care includea aprobarea facturilor.

Dar fraudele făcute de ea au ieșit la iveală în 2020, când un denunțător a descoperit că femeia a sabotat această poziție de încredere, făcând zeci de transferuri false în conturi de afaceri legate de ea și de soțul unei prietene a ei, Francis Jones.

Procurorii au spus că „impactul asupra organizației de caritate a fost dramatic, spre extrem”, cu acțiunile Donnei Wells făcând ca tinerii să rămână fără ajutor după ce Consiliul municipal din Halton a optat să nu-și reînnoiască contractul cu Addaction în urma dezvăluirilor.

Donna Wells, care a fost suspendată pe fondul anchetei și ulterior și-a dat demisia din funcția ei, a păcălit și o companie de sport să plătească înapoi sumele care fuseseră transferate în contul și în beneficiul ei.

Donna Wells- din Bridgeway East, Windmill Hill- a pledat anterior vinovată pentru mai multe infracțiuni și a fost eliberată pe cauțiune înainte de sentința programată pentru 2 decembrie anul trecut. Dar apoi a fost emis un mandat de arestare pentru ea, pentru că managera nu s-a prezentat la acea dată.

Donna Wells a fugit în Bodrum, Turcia

Cercetările ulterioare au dezvăluit de atunci că infractoarea a zburat la Istanbul de pe aeroportul Manchester în după-amiaza zilei de 30 noiembrie, apoi a luat un zbor către orașul-port Bodrum.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Se presupune că Donna Wells și-a mutat întreaga familie, inclusiv mama ei, în Turcia.

Donna Wells a recunoscut acuzația de fraudă prin abuz de poziție, fraudă și spălare de bani. A fost condamnată la patru ani de închisoare în lipsă.

Potrivit procurorilor, femeia a folosit fondurile luate pentru a „trăi cu mult peste posibilitățile ei” și a „furat oportunități de la tinerii din Halton”.

„Este clar că aceasta a fost pur și simplu lăcomie din partea ei. Nu există nicio dovadă care să sugereze că a fost în dificultăți financiare. Addaction a avut încredere de către autoritatea locală pentru a-i ajuta pe cei mai nevoiași. Din nicio vină a organizației în sine, ci a unei persoane din interior, i s-a cauzat un prejudiciu semnificativ", mai spun procurorii britanici.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si