Close sidebar
Close sidebar

Șeful Comisiei ATI, avertisment fără precedent: "Situația poate deveni dramatică"

Președintele Comisiei ATI din Ministerul Sănătății trage un semnal de alarmă cu privire la panta negativă pe care a intrat România după relazarea restricțiilor. Dacă în momentul de față sunt "doar" 241 de pacienți internați la Terapie Intensivă, lucrurile ar putea lua o turnură "dramatică" în România în cazul în care explozia cazurilor de noi infectări continuă, spune specialistul din Ministerul Sănătății.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dacă românii vor continua să nu respecte regulile, se va ajunge într-o situație dramatică, spune șeful Comisiei ATI din Ministerul Sănătății, Dorel Săndesc. Autoritățile medicale din România au anunțat joi un număr record de cazuri noi de Covid-19, fiind înregistrate 614 cazuri de îmbolnăviri.

Citeste si: Țările cu o rată mică de mortalitate la Covid au avut noroc cu vaccinul BCG- studiu

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

"Evoluția este îngrijorătoare, nimeni nu mai poate contesta acest lucru și e greu de făcut o estimare.Trendul ascendent nu poate decât să ne îngrijoreze și să ne determine să facem ceva în acest sens", a declarat Dorel Săndesc la Digi24.

Șeful comisiei ATI: "Nicio regulă nu se respectă fără efectul punitiv"

Președintele Comisiei de terapie intensivă din Ministerul Sănătății spune că românii trebuie să înțeleagă că în funcție de atitudinea lor, de gradul în care vor respectă niște reguli, vom putea trece cu bine de criză "sau îi vom avea pe cei dragi pe coridoarele spitalelor, nemaidispunând de un pat, de un ventilator atunci când nu mai pot să respire sau nu mai au destul de mult oxigen așa cum s-a întâmplat și în alte țări".

Citeste si: Uluitor. Cât costă o bere la pahar de plastic pe plaja din Mamaia

"Este inevitabil că dacă vom continua în același stil vom ajunge într-o situație dramatică și oamenii pot contribui fiecare. Este un test important pe care îl putem trece, altfel nu vom lua notă de trecere la purtare. Apoi, rămâne responsabilitatea autorităților să impună respectarea lor, nicio regulă nu se respectă fără efectul punitiv, este rolul autorităților de a pregăti un sistem pregătit pentru criză", mai spune șeful comisiei ATI. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI