Close sidebar
Close sidebar

Șeful OMS, un nou avertisment. "Omicron și Delta vor duce la un tsunami de cazuri"

Ajunul Anului Nou va marca împlinirea a 2 ani de când China a alertat OMS cu privire la 27 de cazuri de "pneumonie virală" de origine necunoscută în oraşul Wuhan. Acum, șeful OMS trage un nou semnal de alarmă.

Sorin Negru,

Directorul OMS: "Sunt foarte îngrijorat că Omicron, care este foarte transmisibilă şi se răspândeşte în acelaşi timp cu Delta, va conduce la un tsunami de cazuri" 

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Circulaţia simultană a variantelor Delta şi Omicron ale noului coronavirus produc un "tsunami de cazuri", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, transmite Agerpres.

Citeste si: Care e legătura între jocul Omikron și pandemia de COVID-19? Precizări făcute de RoVaccinare

"Delta şi Omicrom sunt în prezent nişte ameninţări gemene care împing cazurile spre numere record, ajungându-se la creşteri ale numărului de pacienţi care necesită spitalizare şi numărului de decese", a declarat miercuri şeful OMS.

"Sunt foarte îngrijorat că Omicron, care este foarte transmisibilă şi se răspândeşte în acelaşi timp cu Delta, va conduce la un tsunami de cazuri", a mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Ajunul Anului Nou va marca împlinirea a 2 ani de când China a alertat OMS cu privire la 27 de cazuri de "pneumonie virală" de origine necunoscută în oraşul Wuhan.

[Sursa foto: Twitter]

Directorul OMS vrea mai multe vaccinuri în țările sărace

Directorul OMS a repetat apelul pentru distribuirea echitabilă a vaccinurilor astfel încât acestea să ajungă şi în ţările sărace, avertizând că accentul pus pe vaccinarea cu doze booster din ţările bogate poate lăsa naţiunile sărace fără vaccinuri.

Citeste si: Elena Lasconi, prima reacție după ce a intrat în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Candidata USR l-a depășit pe Marcel Ciolacu- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Cum a funcționat rețeaua uriașă și sofisticată construită pe Tik Tok pentru Călin Georgescu, pe model Stoianoglo- antena3.ro

Conform lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, OMS susţine necesitatea ca fiecare ţară să ajungă la un nivel de acoperire vaccinală de 70% până la jumătatea anului 2022, ceea ce ar contribui la stoparea fazei acute a pandemiei.

Peste 281 de milioane de persoane din întreaga lume au fost raportate ca infectate cu SARS-Cov2, iar peste 5 milioane au murit de la debutul pandemiei, conform unui bilanţ Reuters.

Planul de măsuri pentru gestionarea valului cinci al pandemiei în România 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi şeful Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor, medicul Adriana Pistol au prezentat, miercuri, planul de măsuri în ceea ce privește gestionarea valului cinci.

Specialiștii consideră că acesta va fi generat, în cea mai mare parte, de către varianta Omicron.

Citeste si: Franța, Marea Britanie și Portugalia, record de infectări cu SARS-CoV-2. Turcia a emis un avertisment privind răspândirea Omicron

Citeste si: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?- kfetele.ro

Citeste si: Bate sau nu Jador femeile?! Adevărul spus de manelist la "40 de intrebari cu Denise Rifai"- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum a funcționat rețeaua uriașă și sofisticată construită pe Tik Tok pentru Călin Georgescu, pe model Stoianoglo- antena3.ro

„Ne-am aflat în cursul celui de-al patrulea val într-o situaţie în care sistemul de sănătate a a fost depăşit ca resurse. Am avut cea mai mare mortalitate din UE. 3 la sută din pacienţii infectaţi în România au murit. Au fost afectate persoanele cu alte patologii care au avut acces limitat sau nu au avut acces la servicii medicale. Ne dorim ca acest lucru să nu se mai întâmple”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Avem măsuri de sănătate publică care se referă la distanţare, utilizarea măştii. Insistăm în privinţa vaccinării. Trebuie să găsim o soluţie să revitalizăm campania de vaccinare, prin implicarea profesioniştilor din sănătate prin oferirea de informaţii. Extinderea testării la cabinetele de medicină de familie. E o promisiune din programul de guvernare”, a mai precizat ministrul Alexandru Rafila. 

Ministrul Sănătății a afirmat că atunci când în România rata de reproducere a infecţiei se va apropia de 1 probabil se va putea discuta de începutul valului 5 al pandemiei. Marți, rata de reproducere era de 0,91.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI