Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Volker Turk, cataloghează acțiunile armatei palestiniene din 7 octombrie drept ”odioase”.

"Atrocităţile comise de grupările armate palestiniene pe 7 octombrie au fost odioase, au fost crime de război- la fel ca şi menţinerea continuă a ostaticilor", a declarat Volker Turk aflat la punctul de trecere Rafah din Egipt, la graniţa cu Gaza.

"Acţiunile unei părţi nu absolvă acţiunile celeilalte părţi"

El a vorbit despre crime de război și în cazul Israelului. "Pedepsirea colectivă de către Israel a civililor palestinieni este, de asemenea, o crimă de război, la fel ca şi evacuarea forţată ilegală a civililor", a adăugat el.

"Acţiunile unei părţi nu absolvă acţiunile celeilalte părţi", a mai spus Volker Turk. El a vorbit și despre ajutorul umanitar care a fost livrat prin Rafah: "Linia de salvare a fost subţiată în mod nedrept şi scandalos". El a cerut ca mai mult ajutor umanitar să poată fi livrat în enclavă.

Şeful ONU pentru drepturile omului: Atât Israelul, cât şi Hamas au comis crime de război

Şeful ONU pentru drepturile omului: Atât Israelul, cât şi Hamas au comis crime de război

[Sursa foto: Profimedia]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Pe 7 octombrie, Israelul a bombardat fără încetare Gaza ca răspuns la un raid transfrontalier al Hamas în sudul Israelului.

Atunci au fost ucise 1400 de persoane și au fost luați ostatici 240 de oameni.

Citește și: VIDEO- Primii români salvați din Fâșia Gaza au ajuns din nou acasă în România: "Statul român nu lasă niciun român în urmă"

"Fac apel- în regim de urgenţă- ca părţile să convină acum o încetare a focului"

Bilanțul a crescut de la o zi la alta.

Bombardamentele israeliene au ucis peste 10.500 de persoane, inclusiv multe femei şi copii, susţin autorităţile din Fâşia Gaza controlată de Hamas.

"Fac apel- în regim de urgenţă- ca părţile să convină acum o încetare a focului", a declarat Turk. "Chiar şi în contextul unei ocupaţii de 56 de ani, situaţia este cea mai periculoasă cu care ne-am confruntat pentru oamenii din Gaza, din Israel, din Cisiordania, dar şi la nivel regional", a subliniat Turk.

Şeful ONU pentru drepturile omului: Atât Israelul, cât şi Hamas au comis crime de război

Şeful ONU pentru drepturile omului: Atât Israelul, cât şi Hamas au comis crime de război

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: 10.000 de civili omorâți de Israel în atacurile împotriva Hamas. Peste 4.000 sunt copii

Turk a explicat că există trei imperative în ceea ce priveşte drepturile omului: livrarea unui ajutor umanitar suficient în Gaza, eliberarea ostaticilor şi "punerea în aplicare a unui sfârşit durabil al ocupaţiei, bazat pe drepturile palestinienilor şi israelienilor la autodeterminare şi pe interesele lor legitime de securitate".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si