Close sidebar
Close sidebar

Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Daniel

Extrem de raspandit in Romania, prenumele Daniel, cu femininul Daniela, evoca numele profetului biblic Daniel, sarbatorit de Biserica Ortodoxa pe 17 decembrie.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Semnificatia numelui

Daniel este un vechi nume teoforic de origine ebraica, avand in compozitie  elementul -el, prescurtare de la Elohim (unul dintre numele prin care este desemnat Dumnezeu in traditia ebraica).

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Din acest punct de vedere, Daniel se aseamana cu nume precum Gabriel, Rafael, Samuel etc. Numele Daniel s-ar traduce prin Dumnezeu a judecat sau Dumnezeu este judecatorul meu.

Semnificatia numelui

Copiii care poarta acest prenume sunt persoane sensibile, au un suflet frumos si sunt foarte prietenoase.

Sensibilitatea este o sabie cu doua taisuri in personalitatea lor: pe de-o parte ii umanizeaza si le ofera un farmec aparte, insa pe de alta reprezinta un defect, punandu-le piedici in dezvoltarea personala.

Sunt usor influentabili si uneori naivi, dar au un spirit de observatie bun si se bazeaza de multe ori pe intuitie, care rar da gres.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI