Semnificatia numelui Nicolae

Numele Nicolae este realizat prin alaturarea elementelor grecesti "nike (victorie)" si "laos (oameni)". 

In greaca inseamna victoria poporului, izbanda neamului. Numele ne arata ca nu trebuie sa fim egoisti si ca trebuie sa ne dorim atat binele nostru, cat si binele celor apropiati. Dupa puterile nostre trebuie sa dorim si sa contribuim, la bunastarea tuturor oamenilor, daruind  un zambet, o vorba buna, un sfat. 

Semnificatia numelui Nicolae 

Alte derivate sunt Nicoleta, Nicu, Niki, Nic, Nicoara, Niculita, Nicola, Neculai, Nae, Neculce, Nicusor, Laie, Nicolina.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Sfantul Ierarh Nicolae este un mare sfant al Bisericii Ortodox.Sfantul Nicolae este icoana bunatatii si a darniciei. Se tragea din parinti crestini si bogati, dar dupa moartea acestora si-a impartit intreaga avere saracilor si s-a calugarit. Ajungand Mitropolit, Sfantul Nicolae se ocupa mai mult decat oricine de soarta celor necajiti, ajutandu-i cu mancare si bani, cu sfaturi si rugaciuni. El este sabatori pe 6 decembrie si este considerat ocrotitorul copiilor. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si