Close sidebar
Close sidebar

Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Stefan

Numele Stefan este de origine greaca, provine de la "Stephanos|" si inseamna "coroana", "ghirlanda" sau "cununa" cu care erau rasplatiti invingatorii.

M.C.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Semnificatia numelui Stefan 

Sfantul Stefan este foarte important pentru romani. Mai multe biserici de la noi din tara au ca hram sarabatoarea Sfantului Stefan. Un numar impresionat de romani poarta numele de Stefan sau Stefania, mai exact 400.000. 

Ziua Sfantului Stefam se sarbatoareste pe 27 decembrie, in cea de-a treia zi de Craciun. Sfantul Stefan a fost primul mucenic al crestinitatii. El s-a numarat printre insotitorii lui Iisus Hristos, fiind printre cei mai apropiati de Mantuitor, dand marturia suprema de dragoste si credinta. Sfantul Stefan a facut aceasta demonstratie prin moartea pentru Hristos.

Semnificatia numelui Stefan 

Formele cele mai intalnite la noi in tara sunt Stefan si Stefania. Exista si foarte multe diminutive, precum Fane, Fanel, Fanica sau chiar Fanny. Foarte des sunt folosite si Stefanita sau Stefanel, dar recent a aparut si forma Stefanela. Se pare ca aceasta forma vine de la Stefanida, numele unei mucenite trecute in calendar. 

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI