Judecătorii au luat o decizie șocantă în privința unor părinți din Bihor. Se pare că aceștia și-ar fi retras cei patru copii de la șoală, din diverse motive, pentru binele micuților, așa cum consideră aceștia, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro.

Ce au făcut părinții după ce și-au retras copiii de la școală?

Incidentul șocant a avut loc în localitatea Bradca, județul Bihor. Cei doi părinți, care ar avea, conform sursei citate anterior, 8 și respectiv 12 clase, au luat decizia de a-și retrage cei patru copiii cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani

din învățământul românesc în anul 2021.

Citește și: VIDEO- Cardul de sănătate se modernizează. Pacienții își vor putea ține cardul național de sănatate și pe telefon, într-un portofel electronic, la fel ca un card bancar

sala de clasă

Foto simbol- sală de clasă

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Aceștia ar fi luat drastica decizie pentru că nu ar fi de acord cu ce se predă în școli, dar și pentru a-și proteja copiii de internet. După retragerea copiilor din școală, părinții i-au înscris pe minori, de opt, zece, unsprezece și treisprezece ani, într-un program de homeschooling (învățământ de acasă) din Statele Unite ale Americii. Programul ales de aceștia nu ar fi recunoscut în România.

În anul 2023, cei doi părinți ar fi fost trimiși în judecată. Conform, Curtea de Apel din Oradea  a decis ca cei doi părinți să fie condamnați la patru luni de închisoare cu suspendare și la executarea a 40 de zile de muncă în folosul comunității. 

Citește și: Ce spune părintele Calistrat Chifan, despre căsătoria după 30 de ani: ”Nu o să mai ai atracția trupească sau sufletească”

sentina judecator

Foto simbol- sentință judecător

[Sursa foto: istockphotos]

După evaluarea copiilor, s-ar fi stabilit că aceștia ar prezenta mari lacune educaționale. Dacă nu își vor înscrie din nou copiii în sistemul educațional, cei doi părinți riscă să ajungă în spatele gratiilor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si