Lavrov, care a acordat miercuri un interviu pentru RBC, a precizat că este analizat "serios" statutul de neutralitate al Ucrainei.

Serghei Lavrov: "Există speranțe pentru un compromis la negocieri"

Ministrul rus a adăugat că sunt alte aspecte importante în discuție, inclusiv utilizarea limbii ruse în Ucraina și "libertatea de exprimare".

Citeste si: Ce mesaj i-a transmis Anamaria Prodan lui Luca Reghecampf: ”Băiatul meu frumos!”. Cum a reacționat fiul antrenorului

Potrivit oficialului rus, discuțiile nu sunt ușoare dar există  speranțe  în vederea unui compromis".

Citeste si: Marina Ovsiannikova a făcut primele declarații după ce a fost eliberată: „Sunt niște zile foarte grele în viața mea”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Mă ghidez după evaluările făcute de negociatorii noștri. Ei spun că negocierile nu sunt ușoare, din motive evidente. Dar, cu toate acestea, există anunite speranțe de ajunge la un compromis", a estimat el.

A patra rundă de negocieri, fără rezultat

Runda de negocieri purtate virtual, marț, s-a încheiat fără rezultate, cele două părți convenind să reia discuțiile miercuri.

Citeste si: Anunțul înfricoșător lansat de Markiyan Lubkivskyi: „Rusia va încerca să atace agresiv şi alte ţări! România este una dintre ele!”

"Un proces de negociere foarte dificil și dens. Există contradicții fundamentale", a scris pe Twitter negociatorul-șef al părții ucrainene, Mihailo Podoliak.

Citeste si: Armata rusă a ocupat cel mai mare spital din Mariupol. Personalul medical şi pacienţii au fost luaţi ostatici

El a estimat că există posibilitatea unui compromis.

Potrivit lui Podoliak, care este consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, "contraofensiva Ucrainei împotriva invaziei Rusiei schimbă radical dispozițiile părților".

Forțele ucrainene susțin că ar fi distrus mai multe avioane militare rusești și ar fi doborât rachete, administrând, totodată, "lovituri devastatoare" trupelor rusești.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si