Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Sezonul țânțarilor a început. Cum ne putem proteja împotriva acestor insecte

Vara este sezonul insectelor și în special al țânțarilor. Chiar dacă par mai degrabă enervanți decât periculoși, înțepătura lor poate transmite boli destul de grave.

Redactia Stirile Kanal D,

Sezonul țânțarilor a început. Cum ne putem proteja împotriva acestor insecte

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Înţepăturile de ţânţari sunt nu doar neplăcute, dar şi extrem de periculoase în cazul copiilor și vârstinicilor. Ca să evităm înţepăturile de ţânţari sunt recomandate hainele cu mâneci lungi, mai ales când mergem în parcuri. 

Citește și: VIDEO- Țânțari purtători de boli pot ajunge în România. Cum ne putem proteja?

Cum ne putem proteja împotriva țântarilor

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Care sunt pericolele la care ne supunem atunci când suntem înțepați de anumite insecte?”  

Dr. Gabriel Nistor, medic infecționist: „Odată cu începerea sezonului cald toți suntem expuși, dar avem grupe de vârstă care au o expunere mai vastă în perioada asta și anume: copiii și vârstnicii.

Pacienții vin cu o simptomatologie autolimitantă, poate cu un pic de edem la nivelul înțepăturii, un pic de mâncării. Avem și situații în care pacientul poate să aibă o alergie simplă, la nivel local sau putem să avem anafilaxie.” 

Citeste si: Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață- kanald.ro

Citeste si: ȘOC! Filmarea cu sărutul dintre Șoșoacă și Simion a creat vâlvă în mediul online!- wowbiz.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Care este tratamentul recomandat în urma unei înțepături?” 

Dr. Gabriel Nistor, medic infecționist: „După cum vă spuneam, tratamentul e unul pur simptomatic. Vorbim despre antihistaminice, despre antiinflamatoare dacă avem un edem mai mare acolo. Mai sunt și situații în care înțepăturile de țânțari pot să ne dea anumite patologii mai severe cu precădere în zona asta a Europei și a României.” 

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Cum ne putem proteja? Sunt eficiente loțiunile speciale din farmacii?” 

Dr. Gabriel Nistor, medic infecționist: „Ne pot ajuta soluțiile respective, dar cred că cel mai important este să avem grijă să purtăm haine cu mânecă lungă, toate încăperile să aibă plase protectoare împotriva insectelor și, în general, să avem grijă și la nivelul copiilor.

Ei trebuie să fie cei mai protejați.” 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI