Sfânta Irina 2023. Potrivit calendarului creștin ortodox, Sfânta Irina este o sărbătoare cu o importanță aparte. Care este semnificația sărbătorii și ce nu este bine să facem în această zi? 

Care este semnificația sărbătorii?

Sărbătoarea creștină  are loc în fiecare an la data de 5 mai. Sfânta Mare Muceniță Irina a fost fiica regelui Maghedonului, pe numele său Licinius.

Aceasta purta numele de Penelope, pentru că tatăl său era păgân. Sfânta Irina s-a născut în cetatea Maghedon din Persia, în secolul al IV-lea și era de o frumusețe aparte, fapt pentru care tatăl ei a decis să o protejeze și a crescut-o izolată de lume. 

Sfânta Mare Muceniță Irina a trăit o viață grea alături de tatăl ei, care a privat-o de libertate încă de când era mică.

La vârsta de șase ani, tatăl ei a zidit pentru ea un turn cu multe camere, unde a închis-o împreună cu 13 fecioare, o învățătoare cu numele Caria și cu Apelian, un bătrân înțelept. 

Citește și: De la alb la roșu. Ce semnificație are fiecare culoare a trandafirilor

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De-a lungul vieții sale, mai multe persoane au venit să o pețească, însă Sfânta Irina s-a dedicat în totalitate lui Hristos. Într-o noapte, acesteia i-a apărut în vis îngerul lui Dumnezeu care i-a zis:  „Penelope, de-acum nu te vei mai numi aşa, ci  Irina  („pace”), şi vei fi multora scăpare şi adăpostire şi prin tine se vor mântui multe suflete, iar numele tău va fi mare în toată lumea”.

Deoarece nu a vrut să renunțe la credința în Hristos, Sfânta Mare Muceniță Irina a fost chinuită și torturată de către ceilalți regi, însă ea a scăpat de fiecare dată nevătămată.

După ce a fost eliberată, Sfânta Muceniță Irina a umblat prin cetate, săvârșind minuni.

În cele din urmă, Sfânta Muceniță Irina s-a întins într-un sicriu și i-a poruncit lui Apelian să-l închidă. După patru zile, când sicriul a fost deschis, au văzut că trupul Irinei nu mai era în el, astfel că a proslăvit-o Dumnezeu în veci pe  Sfânta Mare Muceniță Irina.

Tradiții și obiceiuri importante! Ce se face în această zi?

Sfânta Irina 2023. Tradiții și obiceiuri importante! Ce se face în această zi?

Sfânta Irina 2023. Tradiții și obiceiuri importante! Ce se face în această zi?

[Sursa foto: PixaBay]

Sfânta Irina reprezintă o sărbătoare importantă în calendarul creștin ortodox. În această zi este complet interzis să spălăm, să călcăm sau să facem treburi prin gospodărie.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: La mulți ani de Sfânta Irina 2023! Mesaje, urări și felicitări pentru sărbătoriți. ,,O viaţă plină de împliniri şi de realizări. La mulţi ani, Irina!''

De asemenea, pentru a avea spor în casă, este bine să ne rugăm și să facem fapte bune.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si